Reșița a rămas fără viceprimari!

Ședința de consiliu local de astăzi nu s-a finalizat așa cum ar fi trebuit. Constituirea forului este incompletă, din cauza unei hârtii care a lipsit de la dosarul consilierului local al PDL, Bogdan Marta. Încurcătura i-a supărat pe democrat-liberali.

Deși ședința de Consiliu Local de astăzi se anunța a fi una fierbinte la orele dimineții, spiritele s-au calmat între timp, însă totul s-a finalizat cu o amânare. S-a ajuns în această situație din cauza unui document, ce trebuia atașat la dosarul alesului Bogdan Marta. Acesta a fost validat de PDL pe funcția de consilier, după ce partidul politic le-a retras sprinilul altor patru consilieri aflați pe listă înaintea lui. După ce ședința a fost întreruptă de două ori pentru pauze îndelungate de consultări, aleșii au revenit în sală și au decis că trebuie să amâne proiectul de hotărâre care se referă la alegerea viceprimarilor. Cum toată lumea a fost de acord, lucrurile s-au finalizat doar pe jumătate la plen, în sensul că primarul Reșiței, Mihai Stepanescu, dar și ceilalți 20 de consilieri, cu excepția lui Bogdan Marta, au fost validați pe funcție.

Au jurat să respecte Legea
Cu mâna pe Constituție, dar și pe Biblie, consilierii locali validați astăzi, dar și edilul-șef, Mihai Stepanescu, au jurat că vor lucra doar pentru apărarea interesului public. Ulterior, primarul orașului a ținut să ia cuvântul. „Este un moment important astăzi și asta ne obligă la decizii în favoarea cetățeanului și a interesului public. Împreună, putem trece peste obstacole și să facem lucruri bune în continuare”, a precizat edilul, care a comentat și lipsa documentului de la dosar. „Absența documentului este o stare de fapt, peste care putem trece cu ușurință”, a adăugat edilul-șef.

La constituirea Consiliului Local Reșița au mai luat parte și liderii partidelor politice. Ionesie Ghiroghioni, vicepreședintele PNL Caraș-Severin, dar și Ion Mocioalcă, președintele PSD, au fost nelipsiți din sală. La finalul ședinței, mai mult festive, doar social-democratul a ținut să ia cuvântul. „Sunt plăcut surprins de calitatea Consiliului Local Reșița. Este timpul ca un primar ca Mihai Stepanescu să aibă sprijin în acest mandat. Le spuneam colegilor, înainte de ședință, că USL nu este un protocol pe hârtie, ci o forță politică în care onoarea trebuie să primeze. Cei care au onoare nu încalcă limita”, a spus liderul PSD, care i-a asigurat pe membrii Consiliului Local Reșița că vor avea sprijinul său în continuare. De același sprijin, i-a asigurat pe aleși și subprefectul de Caraș-Severin, Anton Paulescu, prezent la ședința de constituire a forului local.