Inaugurare amânată pentru luna octombrie

Lucrările la grădina zoologică, ce trebuiau finalizate la sfârșitul lunii iulie, vor fi amânate cu două luni de zile. 

Deși grădina zoologică este aproape gata, proiectul fiind finalizat în proporție de 70%, constructorii au cerut o prelungire a termenului de finalizare.

Modernizarea parcului zoologic trebuia să fie finalizată deja, însă lucrurile s-au tot amânat, mai ales din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

”Moderniazrea Grădinii Zoologice  Prof. Ion Crișan reprezintă un proiect promovat prin fond de mediu, printr-o convenție între Primăria Reșița și Ministerul Mediului și Pădurilor. La această dată este realizat în procent de 71 la sut[din valoarea investiției de 7.475.000 de lei. Termenul de finalizare este sfârșitul lunii iulie, dar din discuțiile cu constructorul, respectiv cu proiectantul, s-a înaintat un termen de până la 2 luni jumătate solicitare de prelungire. Aceasta, în principal din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Eu estimez că undeva la sfârșitul lunii octombrie ne vom bucura de această lucrare”, a declarat  Titiana Cătană, șef  al Serviciul de  Investiții.

Deși lucrările au suferit amânări, reabilitarea și modernizarea parcului este un proiect important. De o nouă locuință, mai spațioasă nu se vor bucura doar animalele care sunt acum la Zoo, ci și multe alte exponate exotice. În momentul în care se va tăia panglica, reșițenii se vor putea bucura de o grădină zoologică la standarde europene, una dintre cele mai moderne din vestul țării.