Reșița pune umărul la primul titlu al Timișoarei!

Prim-divizionara de futsal Informatica Timișoara a achiziționat în această lună doi dintre jucătorii de bază ai celeilalte echipe din Banat, Muncitorul Reșița. Vasile Giurcanu și Valentin Ilaș au trecut de pe Bârzava pe Bega, pentru a pune umărul la primul titlu din istoria formației Informatica Timișoara, antrenată de un alt reșițean, Robert Lupu.

Timișoara a reapărut pe prima scenă a futsalului românesc în vara anului trecut, prin reactivarea echipei Informatica. Reșițeanului Robert Lupu, fost campion cu Autobergamo Deva, atât ca jucător, cât și ca antrenor, i s-a încredințat misiunea readucerii municipiului de pe Bega în top. Informatica Timișoara se bate la titlu în acest sezon și s-a întărit inclusiv cu jucători de la Reșița. Primul care a făcut pasul a fost portarul Vasile Giurcanu, informație prezentată la momentul respectiv de Express de Banat, urmat la câteva zile de un alt jucător talentat, Valentin Ilaș. Despre cea mai recentă achiziție antrenorul Robert Lupu are numai cuvinte de laudă.

„Valentin Ilaș este un jucător bun al Reșiței. Un jucător pe care personal îl urmăresc de trei ani de zile, mi l-am dorit și la Deva, n-am putut să-l iau acolo, dar mă bucur foarte mult că l-am adus la Timișoara. Este o achiziție care aduce un plus de eficiență pentru noi pe partea de construcție în timpul jocului. Vali Ilaș este un jucător matur, cu experiență în futsal și ne dorim să facem performanță”, a spus Robert Lupu.

Informatica Timișoara va susține primul meci oficial din acest an mâine, de la ora 17, la Sala „Constantin Jude”, în etapa a 15-a a Ligii I de futsal, cu Concordia Chiajna, echipă care a transferat cinci jucători brazilieni. Formația timișoreană ocupă locul al doilea în clasament, la egalitate de puncte, 33, cu liderul Autobergamo Deva.