Reșița, pe harta proxenetismului! Două apartamente din oraș, închiriate de hunedoreni pentru prostituție!

explo 1000x200

Procurorii DIICOT Hunedoara au destructurat astăzi un grup infracțional organizat, cinci persoane fiind acum audiate la sediul DIICOT Hunedoara într-un dosar de prostituție și proxenetism.

Procurorii spun că au o suspiciune rezonabilă că de la începutul anului 2017 un număr de trei suspecţi au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunii de proxenetism, la acest grup infracţional aderând şi un al patrulea suspect.

Liderul grupului infracţional, prin activitatea desfăşurată, a coordonat acţiunile celorlalţi membri ai grupului, în sensul că îi însărcina pe suspecţi cu supravegherea tinerelor, le indica magazinele de unde să cumpere mâncare pentru a fi mai ieftin, se preocupa de închirierea de apartamente, de transportul dintr-o locaţie în alta, precum şi racolarea de clienţi prin promovarea pe site-uri de publicitate a unor anunţuri cu oferte sexuale.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că membrii grupului au închiriat diferite apartamente pe raza judeţelor Hunedoara, Alba, Vâlcea şi Caraş-Severin, de regulă pe numele fetelor, pentru a nu se atrage atenţia asupra acestora şi pentru a nu se putea stabili o legătură între suspecţi şi persoanele vătămate, dar şi în funcţie de „veniturile” pe care acestea le obţineau (respectiv dacă o perioadă erau mai puţini clienţi, acestea erau mutate într-o altă localitate).

În urma cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că membrii grupului foloseau un limbaj codat, respectiv: apartamentele în care se practica prostituţia erau denumite „sală de forţă” sau „seră”, persoanele de sex feminin care se prostituau erau numite „antrenori” sau „muncitori”, atribuindu-li-se totodată nume de bărbaţi.

Până în prezent au fost identificate un număr de 5 asemenea „cuibușoare de nebunii” în municipiul Deva, unde persoanele de sex feminin întrețineau relaţii sexuale contra cost, un apartament în municipiul Alba-Iulia, două apartamente în municipiul Reşiţa şi o locaţie în Râmnicu-Vâlcea.

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, transmit procurorii antimafia.