Reșița intră în competiția pentru cel mai performant sistem de colectare selectivă din România!

Municipiul s-a înscris în cea de-a treia ediție a competiției Eco-Rom Ambalaje „Orașul Reciclării”, adresată primăriilor din România. De altfel, numărul primăriilor înscrise în ediţia a III-a a crescut cu 60 la sută faţă de prima ediţie.

Timp de 6 luni, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie, 46 de municipii și orașe din țară „se luptă” pentru a dovedi că au cel mai performant sistem de colectare separată a deșeurilor de ambalaje la nivel național.

,,An de an competiția «Orașul Reciclării» s-a dovedit a fi un proiect extrem de util, atât prin rolul educativ, cât și prin factorul competitiv care a mobilizat din ce în ce mai multe autorități locale să se implice în dezvoltarea sistemului de colectare separată pentru populație. Numărul primăriilor înscrise în proiect a crescut cu 60 la sută – de la 20 în 2012 la 46 anul acesta. Eco-Rom Ambalaje susține și investește anual 35 la sută din aportul membrilor săi în parteneriatul cu autoritățile locale pentru ca performanța serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje să crească”, a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Reşiţa a răspuns pozitiv chemării la „luptă”, alături de alte 45 de municipii și orașe din țară în care Eco-Rom Ambalaje susţine dezvoltarea serviciilor de colectare separată.

,,Activităţile şi proiectele din domeniul protecţiei mediului şi al schimbărilor climatice, inclusiv iniţiative precum «Oraşul Reciclării», au un puternic rol educativ şi contribuie la creşterea responsabilităţii ecologice a locuitorilor comunităţilor implicate, dar şi a populaţiei în ansamblu”, a declarat Ilie Gavril Bolojan, preşedinte executiv al Asociaţiei municipiilor din România.

La finalul celor 6 luni, câștigătorul va obține titlul de ,,Orașul Reciclării” și marele premiu: un Parc Tematic în valoare de 12.000 euro, un spațiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deșeuri reciclabile.

La Reşiţa, sistemul de colectare separată a deșeurilor de ambalaje este pus la dispoziția populației din anul 2014, printr-un parteneriat încheiat între Eco-Rom Ambalaje, Primăria Municipiului Reşiţa și SC Brantner Servicii Ecologice SA.

În plus, la nivel macro, Consiliul Județean derulează un amplu proiect care, pe lângă construirea unui deponeu ecologic, are în plan să îi învețe pe locuitorii din Caraș-Severin să colecteze selectiv, astfel încât să intre în rândul lumii civilizate. Valoarea lui se ridică la 60 de milioane de euro.

 

 

banner 970 x 250

Comments

 1. valentina says:

  ANGAJAM URGEN PERSONAL CURATENIE PENTRU LOCATIE DIN RESITA
  (zona Marginea) JUD.Caras Severin

  Program de lucru 4 ore pe zi
  BENEFICII:
  • contract de munca;
  • instruire de specialitate;
  • echipament de lucru si de protectie, scule, etc.

  Informatii suplimentare si programari pentru interviuri la telefon: 0752 150 677