Vezi ce decizie au luat consilierii locali!

Administraţia din municipiul de pe Bârzava pune un mare accent pe dezvoltarea relaţiilor transfrontaliere. Consilierii locali au vizat astăzi colaborarea cu un oraş din Italia.

După cele şase înfrăţiri cu oraşe din Serbia, Franţa şi Turcia, Primăria Reşiţa a mai „bifat” o colaborare. De data aceasta, în atenţia administraţiei este oraşul Pesaro. Chiar dacă legăturile cu această comunitate, dar şi cu oraşul Loreto din Italia au fost stabilite de mult, reprezentanţii administraţiei locale plănuiesc o deplasare în acele zone pentru concretizarea colaborării. Potrivit autorităţilor, pe lângă faptul că se va semna încă un act de amiciţie între cele două comunităţi, va intra în discuţie şi o posibilă înfrăţire a acestora, în viitorul apropiat.

În cadrul vizitei în Italia vom discuta şi despre proiectele aflate în derulare pe bani europeni, despre un schimb de experienţă pe probleme sociale, pentru că dânşii au dezvoltat acolo nişte activităţi sociale deosebite, un model pentru centrul Europei, şi nu numai, lucru care cred că s-ar preta şi la Reşiţa. Nu ascund faptul că vom avea întâlniri şi cu trei investitori acolo, însă vom vorbi şi despre probleme cultural-artistice şi istorice. În orice caz, sunt lucruri importante pentru noi, reşiţenii, pentru noi, românii, şi cred eu că vom implementa proiectele comune pe care ni le dorim atât în Reşiţa, cât şi în Italia”, a explicat edilul-şef Mihai Stepanescu. Potrivit acestuia, colaborarea cu comunităţi de peste graniţele ţării este foarte importantă pentru oraşul reşiţean, având în vedere că, în urmă cu trei ani, municipiul de pe Bârzava nu a avut niciun fel de înfrăţiri, iar cele deja stabilite ar trebui în continuare întregite cu asemenea relaţii.

Parteneriate cu comunitatea sârbă

Administraţia reşiţeană a realizat o serie de parteneriate de înfrăţire şi cu comunităţi sârbeşti, a desfăşurat o serie de acţiuni cultural-artistice şi pregăteşte implementarea unui alt proiect destul de serios: „În curând ne vom bucura de un proiect ce vizează situaţiile de urgenţă în oraşul Reşiţa şi Kikinda. Am rugat şi celelalte comunităţi din municpiu să procedeze la fel, mă refer la nemţi, la evrei şi care mai sunt. Sper să se concretizeze proiecte similare. Eu le mulţumesc tuturor şi îmi doresc ca în viitorul apropiat să putem vorbi de înfrăţiri cu oraşe din alte ţări, indiferent de natura preţului”, a mai adăugat Mihai Stepanescu.

Comments

 1. rodikaa says:

  Fra Michele chiar e un exponent al culturii resitenii. Cel mai autorizat sa intensifice schimburile culturale cu italienii. In fotografie pare sa se chinuie sa silabiseasca poezia Catelus cu parul cret sau te pomenesti ca e partitura operei “In padurea cu alune” pe care vrea s-o interpreteze tare si din tot sufletul. E interesant proiectul cu stituatiile de urgenta, un proiect cultural fireste. Sa-l aplice si la Resita in orasul vechi care se inunda ca Venetia cand ploua mai tare si-l inunda rahatul din canale. Brava, fratre!

 2. doru says:

  Interesanta mi se pare afirmatia..nu ascund faptul ca..trei investitori..deci dupa ce tragem un brâu cu italienii ca si cu sârbii ne mai gândim si la investitii.Ăsta numai primar nu e, eventual ar fi bun un directoraș pe la vreun ansamblu de cantece si dansuri.Văd ca în ultimul timp ioc locuri de muncă la Resita, dar spectacole și infrătiri la muzica și joc, pardon -manifestări culturale în parteneriat cu..sunt cu duiumul! Bună dimineața, domnule edil!

 3. rodikaa says:

  “Nu ascund faptul că vom avea întâlniri şi cu trei investitori acolo…” exprimare tipica de om care are ceva de ascuns.

 4. Nelu Popescu says:

  “Am rugat şi celelalte comunităţi din municpiu să procedeze la fel, mă refer la nemţi, la evrei şi care mai sunt.” Ce i-ai rugat pe fii Rromei nu ne spui? Le-ai dat sarcina sa faca circuit de raliu ca la Monte Carlo in Muncitoresc si Stavila? De aia se antreneaza puradeii toata ziua si noaptea pe atv “celelalte comunitati”. Politia nu stie, Primaria habar n-are. Curtile palatelor pline de atv-uri sunt salonuri auto probabil. în urmă cu trei ani, municipiul de pe Bârzava nu a avut niciun fel de înfrăţiri,. acum are. vitrege

 5. nashpa says:

  ce habar sa aiba Michelangelo ca doar nu sta la Resita decit flotant. are omu Casa Nova la Timi unde nu-i intra Bega-n curte. arunca-ti si voi piuneze pe strada sa faca puradeii pana si a-ti rezolvat problema. nu astepta-ti ajutor de la el ca e ocupat cu cultura