Reșița, în coada clasamentului în ceea ce privește calitatea aerului!

Aerul pe care îl respiră locuitorii din Reșița este unul dintre cele mai poluate. O spun chiar locuitorii orașului, într-un studiu privind calitatea aerului în municipiile reședință de județ.

Site-ul storia.ro a demarat o cercetare sociologică privind calitatea aerului, așa cum este ea percepută de către locuitori, pe cartiere, dar și pe municipii reședință de județ. În clasamentul lor, Reșița ocupă locul 38 din 41, 2.305 cetățeni răspunzând că orașul are o proastă calitate a aerului, fiind notată cu 51,38 de puncte. Lider e Brașovul, cu aproape 70 de puncte.

În anii 2016-2017, storia.ro, site-ul de imobiliare lansat de OLX, desfășoară un studiu complex despre orașele și cartierele din România. Raportul se bazează pe evaluările acordate de localnici zonelor în care locuiesc. Printre criteriile de evaluare prezente în studiu se număra costul general al vieții, accesul la instituțiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curățenia și zgomotul din mediul urban, spațiile verzi, situația transportului public sau accesul la instituțiile educaționale.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

Cât privește cartierele, în top se află Lunca Pomostului urmat de Lunca Bârzavei, unde lider este Microraionul IV. Cum era de așteptat, la polul opus este cartierul reșițean Mociur. Cercetarea sociologică nu este finalizată și se mai pot trimite răspunsuri pe blog.storia.ro