Nelu Popa a făcut un pas lateral! Marcel Vela, încă 4 ani președinte al PNL Caraș-Severin!

Conferința Județeană a Filialei PNL Caraș-Severin, care a avut loc astăzi la Casa de Cultură a Sindicatelor din Reșița, nu a adus niciun fel de surprize, retragerea lui Nelu Popa din anunțata bătălie cu Marcel Vela pentru șefia partidului fiind deja cunoscută de câteva zile.

Cei 580 de delegați din toate organizațiile locale l-au ales pe senatorul Marcel Vela să conducă filiala liberală în următorii patru ani din funcția de președinte. Prim-vicepreședinți au fost aleși Jaro Marșalic și Nelu Popa. Primarul Reșiței le-a explicat liberalilor prezenți la conferință motivele ce l-au determinat să renunțe la candidatura pentru președinția PNL Caraș-Severin. Pur și simplu a simțit că nu e momentul oportun. „Noi trebuie să dăm un semnal de forță, un semnal de coeziune. Mă simt dator să dau explicații de ce nu sunt pe lista cu candidați pentru președinția filialei județene, deși mi-am anunțat această intenție. Eu sunt un om simplu și am să rămân un om simplu. Mi-a plăcut întotdeauna să mă consult cu subalternii sau colegii mei. Mi-am consultat colegii, iar unul dintre cei pe care îi respect foarte mult, primarul Rusu de la Ezeriș, mi-a zis că nu crede că e momentul acum, că am mult de lucru la Primăria Reșița și că e mai bine să vedem mai încolo. M-am consultat și cu alți colegi. Unii au insistat să merg înainte. Lor le cer scuze că nu am făcut pasul ăsta”, s-a justificat Popa în fața colegilor liberali.

Marcel Vela a încercat să dezmintă orice speculații și comentarii privind o eventuală răceală între el și Nelu Popa și i-a taxat subtil pe cei care și-ar fi dorit ca primarul Reșiței să preia conducerea partidului. „Nelu Popa nu a făcut un pas înapoi, a făcut unul lateral, pentru că noi suntem toți împreună, nu există unul în față sau unul în spate, așa cum eu ca președinte am fost alături de toți colegii liberali și toți colegii liberali alături de mine. Noi suntem toți egali pentru că suntem liberali adevărați. Unii sfătuitori au încercat să bage bățul prin gard. Sunt aceiași care, probabil, au mai făcut acest sport și au talentul de a se lipi întotdeauna de învingători”, a afirmat Vela.

PNL Caraș-Severin are, începând de astăzi, opt vicepreședinți: Felix Borcean, Doru Cîrdei, Adrian Dacica, Brian Filimon, Gheorghe Roma, Gheorghe Românu, Ioan Rusu și Adrian Torma. Borcean a ținut să transmită un mesaj de unitate și asta pentru că în ultima vreme în PNL Caraș-Severin au fost destule tensiuni. „Noi între noi nu trebuie să fim dușmani, noi toți avem un singur dușman natural: PSD! Acest partid nu trebuie tratat cu ură, ci cu inteligență, pentru că îmi place să cred că noi suntem mai inteligenți ca ei”, a spus primarul Caransebeșului, primind aplauze generoase din sală.

Biroul Politic Județean al PNL Caraș-Severin are, potrivit votului de astăzi, următoarea componență: Elena Moise, Marius Isac, Mirco Lchici, Cristian Vela, Cristian Miclău, Marian Vlasici, Andra Pleșa, Cristian Gâfu, Mihaela Drăgilă, Valentin – Ovidiu Firca, Ion Miloș, Dumitru Rujan, Viorel Lolea, Ghiță Sporea și Constantin Lazăr.