Reprezentanţii Clubului Sportiv Municipal Reșița s-au întors de la Campionatul Național de lupte pentru seniori de la Cluj-Napoca cu cinci medalii, confirmând încă o dată valoarea şcolii reşiţene de lupte.
Diana Mudrag Franț a revenit pe saltea după ce a dat naştere unei fetiţe, rodul poveştii de dragoste cu colegul de club, Andrei Franţ, şi a făcut-o în stil de mare campioană. Injectată înainte de competiţie cu maximă încredere de soţul ei şi de antrenorul emerit Adrian Dacica, Diana şi-a învins fiecare adversară şi şi-a adjudecat titlul de campioană a României la 75 de kilograme. Andrei Franţ a revenit şi el în competiţiile naţionale după un an greu în care a fost chinuit de accidentări, dar şi după ce a renunţat să mai lupte în Germania. Când fotbaliştii şi antrenorii români aleg Qatarul, Arabia Saudită sau alte ţări exotice, luptătorul de la CSM Reşiţa a preferat altceva decât banii nemţilor. Nu a avut viaţă uşoară la Cluj, dar a pus mâna pe argint. Cel mai valoros sportiv al județului în 2013 şi 2014, Vlad Caraș, anunţă şi un 2015 fabulos pentru el. A câştigat titlul național la categoria 97 kg, dând peste cap pronosticurile, şi e doar la primele competiţii la nivel de seniori. Valentin Popescu a luat doar medalie de bronz, rezultat care a nemulţumit delegaţia reşiţeană. Încă o medalie de bronz a ajuns în vitrina CSM datorită lui Ciprian Chiru (85 kg), sportiv adus de la Steaua Bucureşti. În clasamentul pe cluburi, CSM Reșița a ocupat locul al treilea.
În topul naţional
„Este cel mai bun început de an de la înfiinţarea Clubului Sportiv Municipal Reşiţa. Campionatul Naţional de lupte seniori de la Cluj, cu cele cinci medalii, ne situează pe locul trei în clasamentul general al cluburilor de lupte libere din România. După 12 ani de funcţionare am ajuns în topul luptelor libere româneşti. Suntem pe locul trei la nivel naţional ceea ce ne dă speranţe că putem ataca şi competiţiile internaţionale. Sperăm că la Rio aceşti sportivi vor reprezenta România, Reşiţa şi judeţul Caraş-Severin. Este o onoare pentru noi să-i avem sportivi la CSM, deja sunt curtaţi şi vânaţi de alte cluburi din ţară. Să sperăm că vom reuşi cu ajutorul Consiliului Judeţean, Consiliului Local Reşiţa,să-i ţinem aici. Au fost ani când Reşiţa a dominat luptele libere la nivel de juniori, acum suntem în top la seniori”, a declarat directorul CSM Reşiţa, Rusalin Fîc.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157650472268627″]
Bronz în loc de aur
Vali Popescu, spun reprezentanţii CSM, ar fi meritat mai mult decât bronz, dar şi în lupte s-ar petrece lucruri ce nu ar trebui să existe în sport. „Vali Popescu, din greşeala unora care nu înţeleg că trebuie să fie mai mult fair-play în sport, este doar ocupant al locului trei. Putea să fie campion naţional. Diana Mudrag a avut o revenire spectaculoasă. După doi ani de pauză e din nou campioană naţională, nu se aştepta nimeni la aşa ceva. Andrei, după un an în care a fost accidentat, este vicecampion naţional, dar cred că poate mai mult şi în viitor ne va arăta asta. Vlad Caraş e o speranţă a luptelor româneşti, iar noua achiziţie, Ciprian Chiru, a obţinut prima medalie pentru Reşiţa”, a mai spus Fîc. „Eu am venit puţin supărat, dezamăgit, dar şi bucuros în acelaşi timp. Puteam mai mult, mai speram la un titlu, care din punctul meu de vedere a fost clar al lui Vali, a fost dezavantajat, dar nu vreau să comentez în privinţa aceasta. Este şi vina lui că a dat posibilitatea să fie dezavantajat. Bilanţul e însă pozitiv, obiectivul la început de an e îndeplinit”, a adăugat antrenorul emerit Adrian Dacica. Vali Popescu nu pune ratarea aurului doar în spatele arbitrilor: „Am fost puţin dezavantajat de arbitri, dar viaţa merge înainte şi sper să fie bine în continuare. În semifinale, cu sportivul de la Steaua, am pierdut la puncte şi sunt puţin dezamăgit, dar ţin capul sus. Am abordat meciul prea uşor, eram sigur că voi câştiga”.
Fericire mare în familia Franţ
Starea de spirit e mult mai bună în casa Dianei şi a lui Andrei. „Mă bucur nespus de mult că domnul Dacica şi cu soţul meu au complotat şi m-au convins să particip la acest campionat naţional după o pauză de trei ani. Din 2011 nu am mai participat la naţionalele de seniori. E o medalie de care mă bucur foarte mult, e un rezultat pe care îl apreciez din suflet, cred că datorită acestei pauze, am avut foarte mari emoţii. Mi-am dorit foarte mult, am avut putere de concentrare. A fost o finală frumoasă, am avut foarte mulţi susţinători, aproape toată sala m-a încurajat”, a mărturisit Diana. Andrei a explicat şi motivele pentru care a renunţat să mai lupte în Germania, în ciuda faptului că acolo câştiga incomparabil mai bine. „A fost o decizie pe care am luat-o cu familia. M-am gândit mult, m-am întors, m-am pregătit şi cred că sunt pe un drum ascendent. Pregătirea a fost foarte bună până cu o săptămână înainte de naţionale, când am făcut o entorsă la glezna stângă şi atunci am picat puţin psihic. Mă simţeam foarte bine până atunci, dar am dat puţin înapoi. Obiectivul meu era să prind finala, acest lucru s-a întâmplat, dar în finală nu am reuşit să mă motivez şi să mă depăşesc”, ne-a spus Andrei.
Performanţe importante pentru sportivi, pentru antrenor şi club, dar şi pentru Reşiţa, oraş care se bucură în continuare de o excelentă promovare datorită acestor campioni, dar care încă nu e în stare să le ofere ceva.