Cătuşe pentru contrabanda cu ţigări din Reşiţa! Procurorii cer mandate de arestare! (UPDATE)

Audierile făcute ieri la sediul DIICOT Caraş-Severin s-au încheiat cu reţinerea pe bază de ordonanţă a unui număr de şase persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.

Procurorii  şi ofiţerii de la Combaterea Criminalităţii Organizate au efectuat 17 percheziţii în Caraş-Severin pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări. Nu mai puţin de 30 de persoane au fost audiate în cauză, şase dintre acestea fiind reţinute pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi vor fi prezentate Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă. Gruparea condusă de Gheorghe Moțoca zis Paloma ar fi traficat peste 77.000 de pachete de ţigări.

YouTube video

CITEŞTE ŞI: FOTO: Mascații au descins la contrabandiștii de țigări. 30 de persoane aduse la audieri!

UPDATE, ora 11.00
DIICOT Caraş-Severin cere arestarea preventivă a liderului grupării, Gheorghe Moţoca, şi a altor cinci membri din subordinea sa: Florin Petrică Ciortea, Ion Neagoe-Stoica, Alin Nicolae Saghin, Virgil Adrian Ciciu şi Cornel Mihai Lădariu.

UPDATE – Arest la domiciliu!

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Caraş-Severin a respins propunerea Ministerului Public de luare a măsurii arestării preventive a inculpaţilor. Instanţa a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de cei şase inculpaţi pe o durată de 30 de zile, de la data de 18 februarie 2015 până la data de 19 martie 2015 inclusiv. Ân acest interval de timp ei nu au voie să comunice cu alţi participanţi la comiterea infracţiunilor şi nici între ei sau cu coinculpaţii.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!

banner 1000 x 100 hd