FOTO: Mascații au descins la contrabandiștii de țigări. 30 de persoane aduse la audieri!

Reșița a fost împânzită în această dimineață de oamenii legii, care vizează destructurarea unei rețele care plasează și comercializează tutun netimbrat.

O parte dintre locațiile vizate în această dimineață sunt Muncitoresc și Dealul Crucii.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraş-Severin şi al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timişoara au efectuat astăzi un număr de 35 percheziţii domiciliare pe raza județelor Caraş-Severin şi Timiş, în cadrul unei acţiuni care vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2014,suspectul M.G. a constituit un grup infracţional organizat, care a desfăşurat o activitate de amploare pe segmentul pieţei negre a produselor accizabile. Activitatea infracțională a grupării a fost structurată pe trei mari paliere”, spun oficialii DIICOT.

20150217_081159 20150217_081507

Liderul grupului a creat un segment responsabil cu aprovizionarea, un palier responsabil cu transportul şi depozitarea, precum şi palierul de distribuţie stradală. Din probele administrate în cauză, rezultă că activitatea grupării se desfăşura după anumite reguli, în sensul că erau evitate contactele directe între membrii grupului, legătura fiind asigurată de către lider. Erau folosiţi termeni codaţi pentru a comunica trasee, locuri de depozitare sau de distribuire a mărfii, asigurarea transporturilor prin folosirea de antemergători şi staţii de emisie recepţie.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupării au traficat peste 77.000 pachete de ţigări. La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Caraş-Severin vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 30 de persoane”, mai explică DIICOT.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Caraş-Severin. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş Severin şi al Inspectoratului de Jandarmi Caraş-Severin şi Timiş.

Suspecţii şi inculpaţii beneficiază, deocamdată, de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

UPDATE 1 – Liderul grupării este Gheorghe Moțoca zis Paloma. Persoanele inculpate în acest dosar sunt aduse rând pe rând la parchet pentru a fi audiate de oamenii legii.

Comments

  1. ceapa says:

    mai stie cineva unde sa vand tigari la negru . Spuneti
    Va trebuie curaj sa vorbiti. Eu nu am curajul sa tac . Vreti sa traiti mai bine luptati impotriva infractorilor .
    La fel si voi constructorilor care munciti 10 ore si sunteti pontati 8 ore .Asta inseamna caci patronul vostru este la un pas de puscarie PENTRU INSELACIUNE.

  2. Dimitrovic says:

    De ce luati oamenii care nu au defapt nicio legatura lasati lumea la locul lor chiar pe Bojidar cel care sta in banca lui hallo vedeti va de treaba voastra deranjati familii si oameni nevinovati urat urat urat