Reșița dezlănțuită! Victorie cadou pentru căpitanul Rohozneanu! „Băieții au fost eroi!”

HC Adrian Petrea, echipa de handbal a Reșiței, a fost astăzi impecabilă. Handbaliștii reșițeni s-au dezlănțuit în fața Dunării Călărași și au câștigat categoric cu 27-17, în etapa a patra a Ligii Zimbrilor. O victorie cadou pentru sărbătoritul zilei, căpitanul Mișa Rohozneanu.

Echipa reșițeană avea nevoie de această victorie, într-o perioadă mai delicată din existența reprezentantei Reșiței în elita handbalului masculin românesc. Meciul cu Dunărea Călărași a fost un bun prilej pentru elevii antrenorului Adrian Petrea că își merită locul între echipele importante ale României și merită mult mai multă atenție din partea comunității locale.
Gazdele au început bine, au condus cu 2-0, dar oaspeții au echilibrat disputa și chiar au trecut în avantaj. Ultimele cinci minute ale primului mitan au fost gestionate excelent de reșițeni care au revenit și s-au desprins chiar la patru goluri pe tabela de marcaj, 11-7 în minutul 28. Repriza s-a încheiat cu avantaj de trei goluri de partea Reșiței, scor 11-8.

În repriza secundă, cu portarul Shota Tevzadze magistral între buturi (cu numeroase parade, inclusiv la 7 metri), cu multe contraatacuri devastatoare, Reșița a fost de neoprit. Oaspeții au căzut complet, neputincioși în fața tăvălugului reșițean. Diferența a crescut în ritm amețitor, pentru o victorie categorică și pe deplin meritată a elevilor antrenorului Adrian Petrea. 27-17, o diferență care spune multe despre dorința handbaliștilor reșițeni de a se impune. O victorie dedicată căpitanului echipei, coordonatorul de joc Mișa Rohozneanu, care a împlinit astăzi 32 de ani. La finalul meciului, toată sala i-a cântat „La mulți ani” handbalistului sucevean care de 12 ani apără culorile Reșiței.

Bucuria din vestiar (Foto: Facebook Handbal Club Adrian Petrea)

Bucuria din vestiar (Foto: Facebook Handbal Club Adrian Petrea)

„Vreau să mă înclin în fața elevilor mei. Am fost siguri că după perioada grea prin care trecem, astăzi va veni victoria. Vreau să le mulțumesc încă o dată, cu riscul de a mă repeta, au fost niște eroi în teren. Diferența a făcut-o dorința și determinarea mai mare decât a echipei din Călărași. Sper ca în continuare să ținem același ritm și să avem aceeași dorință de victorie. Vreau să-mi felicit echipa, vreau să felicit publicul. Am jucat contra unei echipe valoroase cu jucători buni. De aceea gustul victoriei e de două ori mai dulce, atunci când câștigi în fața unei echipe mai bine clasate sau mai bine cotate decât a noastră”, a spus antrenorul Adrian Petrea.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157673910796976″]

HC Adrian Petrea Reșița: Tevzadze, Drăghici – L. Ignat (5 goluri), Trifkovic (4), Turcu (3), Vaidasigan (3), Pârvan (3), Rohozneanu (3), Bahan (2), Huta (2), Dospinescu (2), Giotoiu, Starchenko, Heimbach, Popovici, Pîrîianu.