Reșița citește, dă-te la o carte!

Primăria Reșița și Clubul Lions vor să le facă reșițenilor vara mai… cultă, pregătindu-le câteva surprize. Copertate!

Proiectul „Reșița se schimbă prin lectură“, susținut de Clubul Lions Reșița Montană, Primăria Reșița, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici“ Caraș-Severin, Centrul de Voluntariat Reșița și Santal, își dorește ca, în această vară, să potolească setea de lectură a tinerilor și vârstnicilor deopotrivă, prin amplasarea unor căsuțe de lectură care să găzduiască cele mai citibile opere ale momentului.

Ideea „Little Free Library” a apărut în anul 2009, în Hudson. De atunci, ea a fost preluată şi adaptată în toată lumea, fără a i se schimba obiectivul principal, şi anume cel al promovării educaţiei şi interesului pentru lectură prin schimburi de cărţi gratuite.

Căsuțele de lectură sunt amplasate în Parcul Tricolor din Govândari, în Centrul Civic și la Grădina Zoologică din Reșița și vor funcționa după principiul „Ia o carte şi pune alta în loc” sau „Ia o carte, bucură-te de ea şi apoi returneaz-o”.

„Ne dorim prin acest proiect să facilităm reșițenilor accesul la lectură și sperăm să reușim să revitalizăm interesul pentru citit”, spune Clara Maria Constantin, directorul Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” din Reșița.

Pe perioada verii, căsuțele vor fi alimentate cu volume puse la dispoziție de Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici“. Reșițenii care doresc să doneze cărți pentru acest proiect o pot face în secțiile bibliotecii județene.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/