Moaştele Sfântului Anton de Padova, expuse trei zile la Reşiţa

Timp de trei zile, în Reşiţa vor fi expuse moaştele Sfântului Anton de Padova. Acestea au fost aduse de la Bazilica Sfântul Anton din Padova.

Cu prilejul sărbătoririi celui de-al doilea hram al lăcaşului său de cult din Reşiţa, Parohia Română Unită Greco-Catolică Doman anunţă expunerea spre venerare publică la Reşiţa, în perioada 11-13 iunie 2017, a moaştelor Sfântului Anton de Padova.

Biserica de piatră unde vor fi expuse moaştele primite de la Bazilica Sfântul Anton din Padova se află la ieşirea din cartierul reşiţean Doman, către Anina, pe partea stîngă, sus pe deal, informează pr. Aurel Bendariu, paroh la Doman. Serviciile religioase sunt programate: duminică, 11 iunie, de la ora 10,00; luni şi marţi, câte două, de la orele 10,00 şi 17,00.

Fernando Martins de Bulhões, cunoscut ca Sfântul Anton de Padova sau Sfântul Anton de Lisabona, a fost un preot catolic portughez şi un călugăr al Ordinului Franciscan. Predicator şi făcător de minuni, a fost canonizat la 13 mai 1232, la mai puţin de un an de la deces, iar la 16 ianuarie 1946 a fost proclamat Doctor al Bisericii. Liturgic, este comemorat la 13 iunie, în fiecare an.