Reșița a fost premiată pentru proiectul de reconversie a fostului sit industrial Hala Minda

hala minda
po 1000x100px (3)

Municipiul se numără printre câștigătorii apelului Noului Bauhaus European (NEB), un proiect economic, cultural și de mediu al Comisiei Europene, dedicat inițiativelor locale. Un grup de experți va oferi asistență tehnică pentru implementarea proiectului de reconversie a obiectivului „Hala Minda”.

Proiectul „Minda – reconversia unui fost sit industrial într-un loc pentru comunitate și pentru industriile creative” este unul din cele două proiecte din România desemnate câștigătoare ale apelului Noului Bauhaus European (NEB), un proiect economic, cultural și de mediu al Comisiei Europene, dedicat inițiativelor locale, transmit reprezentanții Primăriei Reșița.

În cadrul acestui apel, Comisia Europeană a primit 87 de propuneri de proiecte din 18 state membre, din care au fost selectați 20 de câștigători din Bulgaria, Danemarca, Croația, Cipru, Grecia, Finlanda, Franța, Ungaria, Italia, Letonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania și Suedia.

Proiectul prin care se dorește punerea în valoare a obiectivului de patrimoniu local 1 „Hala Minda” este o inițiativă care se înscrie în strategia municipalității de regenerare urbană a zonelor cu istoric industrial.

1000x200 dacus 02

Titlul câștigat este o importantă recunoaștere a experienței locale de a dezvolta capacitatea de realizare de sculpturi monumentale din metal, materializat prin expoziția ReMetal Sculptura 2021, în parteneriat cu Fundația Triade.

În urma câștigării premiului, Fondul European de Dezvoltare Regională va asigura finanțarea expertizei de tip metodologic, tehnic și financiar de care va beneficia Primăria Reșița pentru reconversia halei.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px