Ioan Popa: „Nu poți să faci omletă fără să spargi ouăle!”

nelu popa

Primarul Reșiței își asumă disconfortul creat în oraș odată cu începerea lucrărilor la tramvai, dar spune că este un compromis pe care întreaga comunitate trebuie să și-l asume, iar reșițenii trebuie să înțeleagă că niciun proiect nu se face de azi pe mâine.

Edilul sfătuiește populația să folosească rute ocolitoare și să limiteze pe cât posibil circulația cu autoturismele personale, pentru evitarea aglomerației și formarea ambuteiajelor în zonele sensibile ale orașului, cum este și cazul pasajului Intim care la orele de vârf dă mari bătăi de cap participanților din trafic.

Îi rog pe reșițeni să fie mai atenți la ceea ce am propus noi, adică să folosească rute ocolitoare, Calea Timișoarei sau să meargă prin Parcul Industrial, pe la Mociur sau pe semicentura Reșiței, prin Dealul Crucii înspre zona de sus a orașului, să-și limiteze pe cât posibil circulația cu mașini individuale, pentru că eu am exemple de oameni care în continuare îmi spun: «Domnule, am fost în Govândari dimineață cu o treabă și m-am mai dus și la prânz cu alta». Lumea ar trebui să înțeleagă și să-și limiteze circulația la strictul necesar în această zonă de ambuteiaj, ca să nu fiu interpretat că sunt arogant și că îi sfătuiesc să meargă cu biciclete sau cu mijloace de transport în comun. Va fi o perioadă de disconfort, care va dura un an, un an și jumătate. Asta este realitatea și nu putem să o falsificăm, însă nu poți să faci omletă dacă nu spargi ouăle. Nu cred că cineva a reușit să facă o omletă dacă nu a spart mai întâi ouăle!”, este de părere Popa.