Reșița a dat startul vaccinării-maraton! Imunizare fără programare la Generală Nr. 6!

Timp de trei zile, de astăzi și până duminică la ora 20.00, reșițenii cu vârsta peste 16 ani, dar și cei din alte localități, se pot imuniza cu serul Pfizer, fără programare, în cadrul Centrului de vaccinare de la Școala Gimnazială „Mihai Peia” (fosta Generală Nr. 6), situat pe strada Gratz, la numărul 10.

Acțiunea este organizată de Primăria Municipiului Reșița, în parteneriat cu Instituția Prefectului Caraș-Severin și Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin, sub genericul: „REȘIȚA PUNE UMĂRUL!”.

Până la orele prânzului, peste 100 de persoane se prezentaseră la Centrul de vaccinare de la școala „Mihai Peia”. Cei mai mulți dintre ei, trecuți de prima tinerețe. „Am venit din propria inițiativă, după discuții îndelungate cu cei din familie, dar și cu unul din medicii mei. Sper să nu am nicio reacție adversă după vaccin. Am venit cu încrederea că numai așa voi reuși să țin boala departe!”, ne-a mărturisit Virginia Mantea, o reșițeancă în vârstă de 60 de ani. Tinerii, în schimb, au ales vaccinarea nu de teama îmbolnăvirii, ci cu gândul la vacanța de vară. „Organizarea acestei acțiuni la Reșița este binevenită! Sincer, am stat mult pe gânduri. Nu eu am avut temeri, ci soția mea. Până la urmă am hotărât să venim și să ne vaccinăm. Astfel vom sta liniștiți la întoarcerea din vacanța plănuită pentru vara aceasta”, ne-a spus Bogdan Rotariu.

leader board 728 x 90 px

În acțiunea-maraton din aceste zile sunt implicate aproximativ 15 cadre medicale, asistenți și registratori medicali, precum și tineri voluntari, studenți în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Pentru a reveni la normalitate este important să ne implicăm atât noi, ca și autoritate locală, cât și cetățenii! Pentru aceste trei zile am comandat 1.200 de doze de vaccin Pfizer, și sperăm să mai avem nevoie. Dacă va fi cazul, vom vorbi cu reprezentanții Direcției Județene de Sănătate Publică și vom găsi o soluție!”, a declarat pentru Express de Banat, viceprimarul Reșiței, Mădălina Chiosa.

Vineri, la centrul de vaccinare de pe strada Gratz l-am întâlnit și pe Claudiu Dolot, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, venit special de la București, pentru a „pune umărul”, alături de reșițenii săi, la promovarea evenimentului-maraton. „Eu am pus umărul la propriu, în urmă cu două luni, când m-am vaccinat, iar acum am venit să pun umărul pentru a promova această acțiune, pe care, personal, o consider foarte importantă, pentru că este vorba despre responsabilizarea pe care trebuie să o avem cu toții, dacă ne dorim să avem din nou parte de libertatea de dinainte de pandemie”, a precizat Claudiu Dolot.

Centrul de vaccinare de la Școala Gimnazială „Mihai Peia” este deschis non-stop, astfel că persoanele care doresc să se imunizeze se pot prezenta la orice oră, având asupra lor doar buletinul. Rapelul va fi asigurat în intervalul 11 – 13 iunie, în aceeași locație, după cum au anunțat organizatorii.