Depozitul de gunoaie din cartierul Pipirig aproape lichidat de Transal Urbis Caransebeș

Transal Urbis Caransebeș lichidează în câteva zile gunoiul adunat de luni bune în depozitul de la fosta Gara Mică – cartier Pipirig.

Situația a fost complicată de la bun început pe acel teren, pentru că o bucată mai mare a fost a unui proprietar privat și o altă parte este din domeniul public, astfel că Mihai Minea, administratorul Transal  a promis că domeniul privat va fi curățat în totalitate, pentru că nu se mai prelungește contractul cu persoana care deținea acel teren, prețurile pentru închiriere fiind mari, iar o mică parte din gunoiul menajer rămas a fost mutat pe terenul de lângă, aparținând Primăriei pentru a fi sortat.

Am reușit să eliberăm în proporție de 95 % partea pentru care plăteam chirie destul de mare, iar o porțiune din acel teren este în administrarea noastră și are autorizare pentru transferul deșeurilor, adică ce se strânge la sfârșit de săptămână se încărca în camion și trebuia transportat la deponeu. Avem această suprafață în continuare, am făcut delimitarea de terenul privat și sperăm să reușim să selectăm gunoiul, ce va putea fi ridicat de firmele autorizate, sau să-l transferăm în zona Balta Sărată unde am amenajat o de sortare, tot pentru creșterea acestui procent de colectare selectivă, care ar trebui să ajungă la 50%, iar noi nu am reușit până acum decât la 4,5%”, ne-a declarat Mihai Minea.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

La Balta Sărată a fost amenajată de către Transal Urbis o încăpere de selectare a gunoiului. De la deschiderea acestui depozit, la jumătatea lunii martie și până acum s-au colectat aproape două tiruri de material reciclabil. La ora actuală Transal Urbis colectează pe lună în jur de 500 de tone de gunoi de la populație.

tmc 640