Reprezentație muzicală inedită în cadrul Turneului Internațional Stradivarius „VIVE LA MUSIQUE!”

po 1000x100px (3)

Alexandru Tomescu, vioara Stradivarius Elder-Voicu, alături de harpista de origine franceză Delphine Benhamou și actorul TNB Lari Giorgescu – dans contemporan, aduc în atenția publicului, prntr-o contopire desăvârșită, un adevărat dialog între muzică și dans, concert de vioară, harpă și dans contemporan într-un număr de 15 concerte în România. 

Cea de-a XII-a ediţie a Turneului Internațional Stradivarius „VIVE LA MUSIQUE!”, proiect care se derulează în cadrul Sezonului Cultural România-Franța 2019 și sub Înaltul Patronaj al Ambasadoarei Franței în România, E.S Michele Ramis, îl aduce pe scena Teatrului Național din Timișoara, joi, 16 mai, de la ora 19.00 pe Alexandru Tomescu, cel mai cunoscut și apreciat violonist contemporan din generația de tineri, deținător al dreptului de a cânta la vioara Stradivarius Elder Voicu, Obiect de Patrimoniu Național, Categoria Tezaur.

Este o mare bucurie să pot prezenta publicului din România acest program atât de special. Muzica românească, cu oglindirile sale franeze, va fi transpusă în sonoritățile minunate ale viorii și ale harpei, cu latura spectaculoasă adusă de dansul contemporan semnat de actorul Lari Giorgescu. Aștept cu mare nerăbdare revederea cu iubitorii muzicii și ai frumosului. Împreuna vom păși în fascinantele lumi ale căror porți ni le vor deschide compozitorii români și francezi. Vom pune o data în plus forța muzicii de a ne transforma în oameni mai buni, după cum spunea Beethoven și vom strânge în cadrul concertelor turneului fonduri pentru campania «Daruiește viața-Spitalul de Oncologie Pediatrică». Este cel mai important și frumos lucru pe care îl putem face împreună”, spune Alexandru Tomescu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Ca element de noutate, programul din acest an al Turneului Internațional Stradivarius – „VIVE LA MUSIQUE!”, include harpa alături de muzica viorii, într-o formă unică și nouă de interpretare. Concertul de vioară și harpă propune o combinație sonoră mai puțin obișnuită pe scenele de concert, iar dansul contemporan, cu actorul Lari Giorgescu, vine să susțină vizual atât tabloul compozițiilor românești foarte cunoscute, cât și piese contemporane, compuse exclusiv pentru acest turneu, de compozitoarea Sabina Ulubeanu, precum și celebrele piese clasice franceze care vor fi propuse într-o nouă sonoritate ale viorii și harpei, cu o interpretare special concepută, care poate reda întreaga gamă de emoții și vibrații a unei orchestre.

Programul va conține lucrări de George Enescu – „Balada”, Béla Bartók – „6 dansuri românești”, Camille Saint-Saëns-„Cygne”, Camille Saint-Saëns – „Fantaisie op. 124”, Jules Massenet- „Méditation”, Camille Saint-Saëns – „Introduction et Rondo Capriccioso”, Sabina Ulubeanu- „Pas Encore” – piesă contemporană compusă special pentru acest proiect, Maurice Ravel – „Tzigane”.

Ca în fiecare an, Turneul Internațional Stradivarius este dedicat unei cauze sociale și de interes public, iar în acest an sprijină inițiativa ONG-ului Dăruiește Viață. Investește în fericire pentru a contribui la construcția Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică.

Biletele pot fi achiziționate la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic, orar marți – duminică, intervalul 11-19) sau online pe www.tntimisoara.com.

banner 970 x 250