Reprezentanții Austriei, interesați de oportunitățile de investiții din Caraș-Severin

Prefectura cărășeană și Consiliul Județean au primit astăzi vizita ambasadorului Republicii Austria în România, dar și pe cea a consulului onorific al Austriei la Timișoara. S-a vorbit despre oportunitățile de investiții din județ, dar și despre potențialul turistic al zonei.

Excelența Sa, Mag. Adelheid Folie, Ambasadorul Republicii Austria în România, și Georg Bardeau, consulul onorific al Austriei la Timișoara, s-au întâlnit astăzi cu prefectul Ioan Dragomir. La întâlnire au participat Erwin Josef Țigla, președintele Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin, și reprezentanți ai Serviciului Afaceri Europene, Coordonare Instituțională și Situații de Urgență din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Caraş-Severin. Discuţiile s-au concentrat pe oportunităţile de investiții din judeţ. În debutul întâlnirii, prefectul și-a exprimat bucuria pentru prezența delegației în județul Caraș-Severin, ceea ce denotă interesul acordat zonei. Ioan Dragomir le-a prezentat oaspeților potențialul turistic și balneoclimateric al județului, precum ariile naturale protejate, zona montană, stațiunea Băile Herculane, zona Marila, zona Poiana Mărului, zona Sommerfrisch-Anina.

ambasadoarea austriei prefectura cs

De asemenea, s-a vorbit despre ponderea semnificativă a comunității etnicilor austrieci în județul Caraș-Severin, care contribuie, prin păstrarea specificului național, la bogăția multietnică a județului, dar și despre date economice referitoare la județul Caraș-Severin și informații despre investițiile austriece din județ. La finele anului 2021 erau înregistrate 141 de firme cu capital austriac, cu un capital subscris și vărsat de peste 55 milioane de lei, ocupând locul trei în clasamentul țărilor care au investit în județ, după participarea străină la capitalul subscris. Ca domenii de activitatea, aceste companii se concentrează pe producția de energie electrică, cultivarea cerealelor, a plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase, extracția pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții.

Totodată, prefectul județului Caraș-Severin a evidențiat activitatea remarcabilă a Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin și Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților din Reșița, apreciind implicarea lui Erwin Josef Țigla, președintele Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin.

Excelenţa Sa, doamna Mag. Adelheid Folie, Ambasadorul Republicii Austria în România, aflată la prima vizită în județul Caraș-Severin de la preluarea mandatului, s-a arătat impresionată de informațiile furnizate și a menționat că obiectivul său este să viziteze România pentru a cunoaște comunitatea austriacă și a contribui la bunăstarea acesteia. De asemenea, Excelența Sa a precizat că și în Austria au fost zone mono-industriale similare cu cele din județul Caraș-Severin, iar pentru conservarea acestora este important să fie identificate metode de transformare și adaptare la realitatea de astăzi.

Excelența Sa a punctat că resursele naturale sunt un atu pentru dezvoltarea turistică a județului Caraș-Severin și a propus ca, prin intermediul Asociației de turism din Austria, să fie realizate schimburi de experiență între austrieci și români.

La Consiliul Județean Caraș-Severin, delegația a fost întâmpinată de vicepreședintele Ovidiu Rădoi. La întâlnire a participat și deputatul Jaro Marșalic, membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Austria.

ambasadoarea austriei cj cs

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/