Repetenți cu toții! 700 de elevi, în școala unui director plecat cu crucea pe străzile orașului și a complicilor de la catedră!

Directorul Liceului Tehnologic „Mihai Novac” din Oravița e acuzat că ar fi luat-o pe ulei și că ar fi agresat sexual mai multe eleve. Dascălii știau, dar au ascuns totul până s-a ajuns la violență în sala de clasă! Inspectoratul Școlar așteaptă! Așteaptă ca Poliția să reinstaureze normalitatea în unitatea de învățământ!

Ionuț Daniel Bogdan, director al liceului din 2016, când a obținut postul prin concurs, a fost văzut, de mai multă vreme, în ipostaze ciudate, pe străzile din Oravița. Cu o cruce în mână, îmbrăcat nepotrivit și aiurind efectiv! Mai mult, nu mai stă cu familia, în propria locuință, ci în campusul liceului. Și acestea sunt doar primele semnale că, probabil, directorului Bogdan i-ar fi prins bine o vacanță. Una mai lungă. Una de o săptămână a avut chiar zilele trecute, dar nu i-a fost de-ajuns. Aflat în concediu medical, ieri, în chiar ultima zi liberă acordată de medic, directorului de la „Mihai Novac” i s-a făcut dor de colege și de mai multe eleve. „Am primit o înștiințare de la directorul adjunct Violeta Maghiar prin care ne aduce la cunoștință că domnul director, deși era în concediu medical, a intrat în școală, în cancelarie, în secretariat și a avut un comportament total inadecvat, agresiv față de cadrele didactice și față de unii dintre elevi. A fost sesizată Poliția. Noi vom fi luni în liceu pentru o inspecție generală care oricum fusese planificată cu ceva timp în urmă”, ne-a precizat Carina Pristavu, inspector școlar general.

În ce a constat comportamentul inadecvat?! Păi, unei îngrijitoare i-a solicitat să o consulte cu un stetoscop, iar pe două colege le-a îmbrățișat fără voia lor, acest comportament manifestându-l în prezența elevilor aflați în pauză. Pentru asta atâta zarvă?! Sigur că nu. „Noi nu am primit nici sesizări scrise, nici măcar verbale, dar se pare că domnul director ar fi avut anumite conturi false de pe care transmitea mesaje pe rețelele de socializare către elevele din liceu. Nu putem confirma noi astfel de lucruri, de asta se ocupă Poliția. E clar însă că are un comportament deviant, de natură psihocomportamentală”, a mai spus șefa învățământului din Caraș-Severin. 

De ieri există și sesizări scrise cu privire la activitățile directorului Bogdan. „O elevă din clasa a XI-a pe care a hărțuit-o sexual prin mesaje scrise și verbale a fost în pericol să fie bătută de director în incinta unei săli de clasă, comportamentul său i-a făcut pe profesori să se teamă pentru siguranța lor și a elevilor și de aceeau au sesizat agentul de pază, care a sunat la Poliția orașului Oravița. Zece elevi au fost amenințați fizic și sexual în repetate rânduri prin mesaje pe rețelele de socializare. Evenimentele de astăzi (n.r. – ieri) sunt un apogeu al unui șir de fapte asemănătoare care s-a petrecut în ultimele luni”, a scris cu mana sa directorul adjunct al liceului. 

Cu alte cuvinte se cunoșteau problemele directorului Bogdan. Nimeni n-a suflat o vorbă, toți au ascuns! Problema este că, acum, când s-a aflat de comportamentul și apucăturile directorului de la „Mihai Novac”, Inspectoratul Școlar General nu face altceva decât să aștepte ca organele de cercetare penală să rezolve problemele. Ăsta ar fi cadrul legal în învățământul românesc! „Așteptăm rezultatele anchetei organelor de cercetare urmând ca ulterior să luăm niște măsuri administrative, probabil o nouă examinare psihologică. Noi nu putem trece peste limitele legii, dacă nu i se interzice acest lucru, atunci îi este permis să revină în școală. Măsurile administrative sunt conform Codului Muncii. Eu sunt convinsă că organele de cercetare penală își vor face treaba”, a explicat Carina Pristavu. 

Locuiește în campus, e dreptul oricărui dascăl să locuiască în perimetrul școlii dacă aceasta are un campus.A ieșit pur și simplu din garsoniera în care locuiește și a intrat în școală. El are domiciliul în Oravița. Asta am aflat acum, nu știam. Am aflat acum și noi că umbla pe străzi cu o cruce. O vină o are și familia, pentru că îi cunoaște comportamentul și nu a întreprins nimic, mai ales în condițiile în care soția sa e secretară în școală – Constantin Nicolăescu, inspector școlar adjunct

Nu am crezut că există așa ceva în școlile din Caraș-Severin și că se poate ca un director să aibă un astfel de comportament – Carina Pristavu, inspector școlar general

Până la această oră, Poliția nu a comunicat ca față de Ionuț Daniel Bogdan să se fi dispus vreo măsură preventivă sau să i se fi impus vreun ordin de restricție. Dacă așa stau lucrurile, atunci se poate întoarce liniștit la catedră, printre eleve și profesoarele pe care le îmbrățișa el ieri colegial.

1000 x 100 gif logiscool