„Tornada” FDI face pagube şi în comuna Bozovici

 Desfiinţarea FDI, deşi în beneficiul actualilor guvernanţi, cei care au pus punct programului considerându-l instrument electoral, nu a fost privită cu ochi buni de către UAT-uri. Prin stoparea dezvoltării comunităţilor, oamenii „beneficiază” în continuare de: noroaie, drumuri sparte, unii neavând încă apă curentă şi canalizare.

În Caraș-Severin, spre exemplu, comuna Bozovici se alătură celor aproximativ 30 de UAT-uri care au investit sute de mii de lei, din bugetul local, pentru întocmirea documentației necesare investițiilor prin FDI, bani care acum rămân blocați până când actualii guvernanți vor pune la dispoziție un alt program, astfel încât comunitățile să se poată bucura de condiții mai bune de trai.

„Alimentare cu apă, branșare, stație de tratare și foraje”, în valoare de 6 milioane de lei, este doar unul dintre proiectele depuse pe FDI de către primăria de pe Valea Almăjului, proiect care, momentan, nu va putea cunoaște materializarea. Referitor la cât de importantă era această investiție pentru oamenii pe care îi reprezintă, primarul comunei Bozovici, Adrian Stoicu, a explicat pentru expressdebanat.ro:

„Noi, acum, avem alimentarea cu apă dintr-o sursă externă, din baraj, de pe acumulare. Acea acumulare este a Apelor Române și noi avem un contract cu ei să ne dea apă brută. Când sunt aluviuni, ploi, intemperii, barajul se tulbură și este foarte greu să scoatem turbiditatea asta din apă. Acest proiect ar fi reprezentat o alternativă la care puteam apela, timp de două, trei săptămâni, cât aveam probleme, mai exact pe foraje și stație alternativă de tratare”.

Mai mult decât atât, odată început proiectul de canalizare, Adrian Stoicu spera, prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, să poată reabilita trotuarele deteriorate, anumite străzi, pistele destinate bicicliștilor, valoarea totală a acestei investiții ridicându-se la 16 milioane de lei.

„Sperăm să deblocheze acest FDI care a fost foarte benefic pentru comunități sau să pună la dispoziție un alt program prin care să putem duce la bun sfârșit anumite proiecte.”, a mai ținut să precizeze edilul.