Repetarea alegerilor, fără Adrian Torma, o reparaţie absolut normală şi firească într-un stat de drept!

Ion Chisăliță, candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului Moldova Nouă, îl acuză pe social-democratul Adrian Torma că a reușit prin diverse mijloace să influenţeze opţiunea electorală a alegătorilor la scrutinul din 27 septembrie.

Odată ce rocada pentru funcția de primar al orașului de la Dunăre a redevenit foarte probabilă, Ion Chisăliță a declanșat un atac furibund: „Pentru cei care încă se întreabă de ce DOAR la Moldova Nouă este posibilă anularea scrutinului, răspunsul este unul simplu: pentru că DOAR la Moldova Nouă, începând din 23.08.2020, a existat o hotărâre a Tribunalului Caraş-Severin, DEFINITIVĂ, ce a fost încălcată sistematic şi fără ruşine de oameni obişnuiţi să eludeze legea şi care nu s-au împiedicat de o decizie a unei instanţe, indiferent care a fost aceasta, în comiterea ilegalităţilor!”

Chisăliță recunoaște că PNL a formulat către Biroul Electoral Central cererea de anulare a alegerilor în Moldova Nouă, dar invocă grave erori de completare a rubricilor procesului-verbal de consemnare a rezultatelor votării pentru funcţia de primar. „Am adus, de asemenea, la cunoştinţa BEC faptul că au fost anulate un mare număr de voturi din cauza ştampilei de control aplicată în mod voit pe verso-ul chenarului cu numele candidatului Ion Chisăliţă, dar şi faptul că unul dintre membrii secţiei de votare 121, Turcin Angelica, a părăsit secţia de votare fără a avea bilet de învoire, aşa cum prevede legea, iar acestea sunt doar câteva dintre neregulile grave constatate pe parcursul desfăşurării scrutinului”, a comentat Ion Chisăliță.

Liberalul mai spune că liberalii au probat la Biroul Electoral Central faptul că Adrian Torma s-a aflat pe buletinul de vot deși candidatura sa fusese în mod definitiv respinsă prin hotărâre judecătorească. „Salutăm decizia Biroului Electoral Central, aşteptată cu mare interes de locuitorii oraşului Moldova Nouă care, în toată această perioadă s-au simţit nedreptăţiţi de repunerea pe buletinul de vot a actualului edil, deşi exista o decizie definitivă a instanţei care a respins candidatura acestuia, dar şi de felul în care acesta «a câştigat» alegerile de duminică, încercând prin diverse mijloace să influenţeze opţiunea electorală a alegătorilor. Considerăm, în acest context, că s-a produs o reparaţie absolut normală şi firească într-un stat de drept, iar decizia luată de Biroul Electoral Central arată fără putere de tăgadă că, în România, NIMENI nu e mai presus de lege”, a mai spus Ion Chisăliţă.

Adrian Torma a contestat deja decizia BEC, astfel că tot o instanță de judecată va decide dacă rămâne primar sau dacă alegerile lor fi reluate. Cu sau fără el!