Primarul Românu şi-a ales viceprimarul. Cine îi ia locul lui Dorinel Ungureanu în mandatul 2020-2024?

Reales primar al orașului Anina pentru a treia oară consecutiv, Gheorghe Românu păstrează trendul liberal la cârma UAT-ului pe care-l reprezintă, de data aceasta fără Dorinel Ungureanu, fostul viceprimar PNL luând decizia de a-l înfrunta pe edilul în exercițiu pentru șefia administrației publice locale în competiția din 27 septembrie, el fiind sprijinit în acest sens de social-democrați.

Deși nu a putut obține un scor covârșitor în fața principalului său adversar, diferența dintre Gheorghe Românu și Dorinel Ungureanu fiind de doar 61 de voturi, edilul-șef din Anina a ținut totuşi să mulțumească electoratului care a decis să-i ofere continuitate, o condiție absolut necesară pentru ca proiectele inițiate să poată cunoaște materializarea în detrimentul abandonului.

„Le mulțumesc cetățenilor pentru încrederea acordată. Rezultatul obținut weekendul trecut mă va ajuta să duc la finalitate proiectele inițiate în așa fel încât Anina să prospere din punct de vedere al vieții sociale, dar să se poată bucura și de o infrastructură pe măsură.”, a transmis Gheorghe Românu.

Mai mult decât atât, ținând cont de numărul de mandate obținute de PNL în cadrul Consiliului Local: opt, cel mai probabil, primarul nu va avea nicio temere în privința aprobării viitoarelor proiecte inițiate, mai ales că, până în 2024, social-democrații vor avea doar un număr de cinci reprezentanți la masa decizională, în timp ce PER – unul singur.

„Într-adevăr, deținem majoritatea în cadrul Consiliului Local. În continuare, Anina va avea un viceprimar liberal, aici fiind vorba despre nimeni altul decât Daniel Danu.”, a mai dezvăluit edilul Românu.