REPER nu este un pericol pentru USR Caraș-Severin! „Mulți dintre foștii membri PLUS aleg să rămână în USR. Cred că și-au dat seama de construcția politică corectă”

plujar andrei usr cs
untitled design set 970x90 px

De când Dacian Cioloș a anunțat lansarea proiectului REPER, mai mulți membri USR, în principal cei care au făcut parte din aripa PLUS, au decis să îl urmeze. Fenomenul nu a prins amploare încă în țară, iar liderul USR Caraș-Severin, Andrei Plujar, crede că totul este doar un foc de paie.

În Timiș, până la această dată, numărul celor din USR care au decis să se alăture noului proiect al lui Dacian Cioloș se menține sub 10, poate cea mai importantă mutare fiind cea a parlamentarului Daniel Toda.

În Caraș-Severin lucrurile sunt chiar mai liniștite de atât. Președintele USR ne-a dezvăluit că până acum un singur membru USR a ales REPER și are încredere că numărul celor care i se vor alătura lui Dacian Cioloș nu va fi unul ridicat. „În Caraș un singur membru PLUS a anunțat până acum că va pleca la REPER și și-a înaintat demisia. Probabil că vor mai fi câțiva dintre cei care îl idolatrizau pe Dacian Cioloș sau, mă rog, care au intrat în politică pentru Dacian Cioloș care vor pleca spre proiectul REPER, însă mulți dintre foștii membri PLUS, din semnalele pe care le avem, aleg să rămână în USR. Cred că și-au dat seama de construcția politică corectă și dacă tot am intrat și am fuzionat ar trebui să rămânem împreună, să construim împreună, pentru că avem mult de luptat. Ar trebui să uităm un pic de bătăliile astea interne care până la urmă, în contextul economic actual, nu interesează pe nimeni în afara bulei noastre.”, ne-a declarat Andrei Plujar.

Liderul USR din Caraș-Severin spune că Uniunea are cam 80 de parlamentari, dintre care 11, 12 se vor alătura REPER, toți fiind membri PLUS. Plujar consideră că fenomenul se va stinge rapid, iar tactica anunțării câte unei plecări pe zi vrea doar să creeze un impact mai mare asupra platformei REPER.

„Eu cred că fenomenul se va opri. În țară, majoritatea membrilor din fostul PLUS, în procent de 90%, să zicem, conviețuiesc bine cu membrii USR și inclusiv la Timiș este un procent foarte mic de membri din fostul PLUS care nu au reușit să se integreze în USR. Evident că sunt excepții. Diferența aici o face faptul că PLUS-ul a fost construit ca un partid de lider, că era partidul lui Dacian Cioloș. Practic fără Dacian Cioloș nu avea identitate. În schimb USR-ul a fost construit de Nicușor Dan ca un partid care se axează preponderent pe baza partidului, adică direcția piramidală este diametral opusă, în USR comenzile merg de la bază spre vârf.”, spune Plujar.

Cert este că REPER nu reprezintă un pericol pentru USR, o eventuală desființare a Uniunii Salvați România fiind exclusă. „Așteptăm perioada următoare să putem spune concret care sunt membrii care aleg să îl urmeze pe Dacian Cioloș. Cu cei care vor rămâne în USR sperăm să construim un nucleu puternic pentru 2024. Până la urmă USR-ul a intrat în 2016 cu 40 de parlamentari, în 2020 am intrat cu 80 de parlamentari. Dacă 10, 11 parlamentari pleacă la PLUS, într-adevăr se simte, dar efectele nu sunt atât de puternice precum începe să se vehiculeze că se rupe sau chiar se desființează USR-ul.”, a mai precizat Andrei Plujar.

În prezent, USR Caraș-Severin are circa 500 de membri, o treime dintre ei provenind din vechiul PLUS.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/