Repartizarea ANL-urilor, motiv de scandal

Aleșii locali au fost convocați astăzi în ședință ordinară, iar pe ordinea de zi s-au aflat trei proiecte referitoare la aprobarea listelor cu persoane care urmează să primească o locuință.

Toate tipurile de spații locative au fost luate în discuție, respectiv ANL-uri, sociale și cele acordate din fondul locativ de stat. Reprezentantul Partidului Verde, Costel Mihăilă, a propus retragerea celor trei proiecte de pe ordinea de zi, pe motiv că ar fi găsit mai multe nereguli la modul în care au fost întocmite listele de reprezentanții Direcției de Patrimoniu din cadrul Consiliului Local. Acesta i-a scos din calcul pe edilul-șef Mihai Stepanescu, dar și pe viceprimarul Ioan Crina, precizând în schimb că angajații compartimentului „Spații locative” ar trebui puși la punct pentru că nu își fac datoria.

„Am trimis la Patrimoniu un model de procedură, care să fie aprobat înainte ca locuințele să fie repartizate, însă în zadar. Acesta ar trebui să fie punctul de plecare ce să stea la baza acordării locuințelor. Așa pot fi evitate toate neînțelegerile, a spus Costel Mihăilă, în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Aleșii nu au fost de acord însă cu retragerea proiectelor introduse în regim de urgență pe ordinea de zi, astfel că de la vot s-au abținut doar consilierii locali ai PP-DD și cel care a luat cuvântul, în speță, reprezentantul PV, Costel Mihăilă.

Edilul-șef a explicat faptul că, odată ce listele sunt aprobate, se pot depune contestații în cazul în care ulterior sunt găsite nereguli sau dacă oamenii sunt nemulțumiți. „Au existat lacune în ce privește preluarea dosarelor, dar listele trebuie aprobate, pentru că în viitorul apropiat se dau în folosință cele trei blocuri ANL de pe Calea Caransebeșului. La finele lunii iulie, lucrările vor fi gata. Oamenii mă întreabă în permanență atunci când vin în audiență de ce nu au încă un apartament”, a declarat Mihai Stepanescu, primarul Reșiței.

În cele trei blocuri de pe Calea Caransebeșului sunt în total 48 de apartamente, câte 16 în fiecare imobil.