VIDEO: „Autobuzul din povești”, pus în circulație la Reșița

Deși 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, se sărbătorește de-abia duminică, voluntarii de la „Mansarda” s-au grăbit să îi serbeze pe micuții școlari din municipiul Reșița.

Autobuzele care de cele mai multe ori sunt criticate de reșițeni pentru modul în care arată, dar și pentru căldura pe care trebuie să o înfrunte călătorii, astăzi s-au transformat în punct de atracție mobilă. Cel puțin, despre unul putem vorbi în acești termeni. Asta, pentru că voluntarii de la „Mansarda” le-au făcut o surpriză celor mici.

L-au decorat, l-au umplut de baloane și l-au tapițat cu afișe „Autobuzul din povești”. Dacă tot au muncit să transforme mijlocul de transport în comun într-unul de vis, voluntarii le-au oferit elevilor de la numeroase școli generale de pe raza orașului și o frumoasă plimbare spre casă. După ce au urcat în autobuz, cei mici au avut parte de o surpriză de zile mari. Lumea copiilor s-a restrâns pe câțiva metri pătrați, iar nelipsite au fost activitățile de face painting sau trucurile de magie. Ba mai mult, unul dintre ateliere a vizat modelajul de baloane, iar un altul activități educative, prin care pompierii cărășeni i-au sfătuit cum să prevină incendiile.

„Ne-am gândit la autobuzul copiilor, având în vedere faptul că se apropie data de 1 iunie, o dată în care toți copiii ar trebui să fie răsfățați, deoarece este ziua lor. Voluntarii prezenți la activitate le-au pregătit numeroase ateliere tuturor elevilor ce urcă în autobuz. Activitățile au fost o adevărată bucurie pentru cei mici, care au rămas profund impresionați de gestul voluntarilor”, a declarat Dana Lupșan, consilier pentru tineret.

20140530_133814

Activitatea a fost organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, în colaborare cu ISU Semenic, Centrul de Voluntariat „Mansarda” Reșița și firma de transport în comun din oraș, RO-A-TIR.