Reparații urgente la început de toamnă în Piața Gugulanilor

Conducerea Serviciului Piața Gugulanilor din Caransebeș a efectuat în această perioadă lucrări de reparații și reabilitări la sectorul 1, pentru a elimina riscul unor posibile accidentări ale gugulanilor.

Șefa Biroului Piața Gugulanilor, Luminița Verdeș ne-a precizat că în acoperișul Sectorului 1, de lactate, fructe și mici comercianți existau încă de la amenajarea halei, din 1992 luminatoare din sticlă, care în timp s-au deteriorat, astfel că ar fi putut afecta siguranța trecătorilor:

Din cauza gradului de uzură s-a înlăturat scheletul metalic ruginit, montat în 1992 și tot acoperișul din sticlă, după care s-a refăcut scheletul metalic de la luminatoare în acoperiș cu policarbonat de tip Lexan Plus, cu grosimea de 16 mm culoare opal, fabricat în Austria, pe o lungime de 30 de m. Acest tip de policarbonat are o rezistență mare la impact și asigură înlăturarea efectului de seră și apariției fenomenului de fulger, pentru că are un grad mare de umbrire dar și o foarte bună dispersie a luminii, cu un coeficient de izolare termică apropiat de cel al geamului termoppan. Are 10 ani garanție pentru îngălbenire, rezistență la intemperii și o greutate la jumătate față de greutatea sticlei, astfel că nu încarcă suplimentar structura metalică a halei”, ne-a declarat Luminița Verdeș.


leader board 728 x 90 px

Reparațiile s-au încheiat în aceste zile și au fost suportate de la bugetul de autofinanțate al Pieței Gugulanilor. Precizăm că Sectorul 2, de legume este construit în 2004 și nu necesită, deocamdată reparații la acoperișul halei.