Reparații la clădirea unei școli din Timișoara, monument istoric

scoala generala timisoarA
mbmr 1000x100

La clădirea care găzduiește Liceul Shakespeare din Timișoara, monument istoric, încep o serie de lucrări de reparații la acoperiș, care se află într-o stare avansată de degradare.

Primăria Timișoara anunță că, în scurt timp, încep lucrările de refacere la acoperișul clădirii din Piața Romanilor, nr. 13, unde funcționează Liceul Teoretic „William Shakespeare”. Asta după ce instituția a semnat contractul de execuție al lucrărilor.

Clădirea necesită reparații ale acoperișului care prezintă degradări din cauza vechimii materialelor. Aceste degradări au dus la infiltrații și la degradarea clădirii. Imobilul de pe str. Romanilor nr. 13 este monument istoric. Vor fi realizate toate lucrările necesare de refacere a integrității și funcționalității sistemelor de acoperire – astereală și învelitoare și a sistemele de colectare și evacuare a apelor pluviale – jgheaburi, și burlane. Scopul final este oprirea degradării clădirii”, a informat Primăria Timișoara.

gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Muzeul TM

Pentru acest obiectiv, primăria a obținut finanțare prin programul Timbrul Monumentelor Istorice, Subprogramul acțiuni tematice „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”.

Durata contractului este de patru luni, iar valoarea lucrărilor se ridică la aproape 380.000 lei, fără TVA. Executant este firma Restaurotim Construct SRL.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/