Renunță! Edilii municipiului retrag Lugojul din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș

Administrația municipiului intenționează să retragă Lugojul din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș, din care fac parte Consiliul Județean Timiș împreună cu 79 de unități administrativ-teritoriale și care este condusă de Alin Nica, președintele CJT. Primarul Claudiu Buciu consideră că, în momentul de față, aceasta nu mai este de niciun ajutor urbei.

„Vom da o hotărâre de consiliu local prin care solicităm retragerea din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal, pentru că nu ne mai ajută la nimic faptul că suntem în această asociație. Și așa am fost primiți greu și doar atunci când nu ne mai ajuta cu nimic. Dacă am fi fost primiți la momentul oportun, am fi beneficiat de investiții majore pe care Aquatim, ca operator regional, putea să le facă și la Lugoj. Dar s-a depășit acel moment. Acum toată lumea fuge de noi pentru că datoriile sunt enorme și nimeni nu vrea să preia societatea Meridian 22. Deci vom ieși din ADI Apă-Canal pentru a nu fi în situația de a ne trezi fără operator. Vom înființa un serviciu propriu de apă-canal al Primăriei, care să preia activitățile de la Meridian 22, la momentul oportun.”, a transmis primarul Claudiu Buciu.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș a fost constituită în scopul reglementării, înființării, organizării, finanțării, exploatării, monitorizării și gestionării în comun a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare pe raza unităților administrativ-teritoriale membre.

leader board 728 x 90 px