Toată România se colorează în galben! Se anunță ger, ninsori și polei

Vremea se schimbă radical de astăzi, iar iarna își arată din nou colții. Timp de 24 de ore, întreaga țară va fi sub incidența unui cod galben care anunță răcire accentuată, intensificări ale vântului, ninsori viscolite și polei.

Codul galben intră în vigoare astăzi, la ora 12.00, și rămâne valabil până mâine, la aceeași oră. În intervalul menționat, vremea se va răci brusc și accentuat în toate regiunile, astfel încât în cursul nopții viitoare va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării.

Treptat vor predomina ninsorile la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

leader board 728 x 90 px

Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55-65 km/h și temporar peste 70-80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70-90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100-120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Meteorologii spun că vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări.