Festivalul In Memoriam „Velişcu Boldea” – gata să bifeze cea de-a XIV-a ediție

La sfârșitul acestei săptămâni, personalități ale artei și culturii cărășene se pregătesc să ia parte la o nouă ediție a spectacolului folcloric omagial – In Memoriam „Velişcu Boldea”, un eveniment organizat de Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin (CJCPCT CS) şi Teatrul de Vest Reşiţa.

Medalionul omagial va debuta vineri, 12 februarie, la ora 14.00, cu partea de Simpozion, fiind omagiat cel care a fost directorul Centrului de Creaţie timp de 32 ani, Velişcu Boldea. Întrunirea cu titlul „Amintiri şi întâmplări cu Velişcu Boldea” va readuce în atenţie figura emblematică a celui care a fost Velişcu Boldea, valoare incontestabilă a culturii tradiţionale cărăşene, prin vocea personalităților în domeniu, dar și prin cea a colaboratorilor și colegilor regretatului prof. Velișcu Boldea.

leader board 728 x 90 px

Evenimentul se va desfășura online, pe Google Meet, și va fi înregistrat pentru a fi postat pe pagina de Facebook a CJCPCT Caraș-Severin.

Partea artistică a festivalului va fi constituită dintr-un spectacol folcloric intitulat „Dor de cântec”, susţinut de Orchestra „Virtuozii Semenicului” a Ansamblului „Semenicul” al CJCPCT C-S. Acesta se va desfăşura online, marţi, 23 februarie, la ora 18.00, din incinta sălii de spectacol a Teatrului de Vest Reșița.

Sursa foto principal: 7-zile.com.