Renumit medic timişorean, găsit în conflict de interese: „Aceasta este răsplata pentru cei 46 de ani de muncă”

Un medic de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timișoara a fost găsit în conflict de interese administrativ de către Agenţia Naţională de Integritate. Este vorba despre Lazăr Fulger, şef de secţie în cadrul unităţii spitaliceşti, unul dintre cei mai cunoscuţi medici din Timişoara şi preşedinte al Colegiului Medicilor Timiş.

Conform unui comunicat ANI, în perioada exercitării funcţiei de şef de secţie, acesta a deţinut şi deţine părţi sociale la două societăţi care au stabilit relaţii cu caracter patrimonial cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brânzeu” din Timişoara. Acesta a încălcat dispoziţiile legale potrivit cărora constituie conflict de interese deţinerea de acţiuni sau interese la societăţi comerciale sau organizaţii nonguvernamentale care stabilesc relaţii comerciale cu spitalul la care persoana în cauză exercită sau intenţionează să exercite funcţia de manager.

Această dispoziţie legală este aplicată şi în cazurile în care astfel de părţi sociale, acţiuni sau interese sunt deţinute de rudele până la gradul al IV-lea inclusiv ale persoanei în cauză, conform articolului 180, alin.(2) din Legea nr.95/2006.

Raul Pătraşcu, directorul Spitalului Judeţean, a menţionat că el nu a primit încă o sesizare şi că nu poate să se pronunţe asupra situaţiei, dar a avut doar cuvinte de laudă la adresa colegului său.

„Domnul doctor e unul foarte respectat, eu nu pot să dau mai multe detalii, deoarece noi nu am primit nimic oficial de la ANI şi nu ştiu dacă e ceva care să afecteze spitalul sau îl afectează doar pe el ca persoană fizică. Dacă e prejudiciat Spitalul sau nu, nu ne-a venit nicio hârtie oficială”, a declarat Raul Pătraşcu, directorul Spitalului Judeţean din Timişoara.

Lazăr Fulger s-a arătat dezamăgit şi oripilat de ceea ce i s-a întâmplat după 46 de ani de muncă şi de reuşite în domeniul medical.

gif card de energie dacus 1000x100

„Pot eu să comentez o opinie de acest gen? Acest lucru nu înseamnă nimic pentru mine. După 46 de ani eu oricum am încheiat cariera mea medicală şi chirurgicală. Înseamnă că nu mai pot să fiu şef de secţie. Aceasta este răsplata pe care mi-o aduce societatea românească pentru cei 46 de ani de muncă. Eu am fost asociat la firmele respective, nu am fost decident, în primul rând. Apoi clinicile acelea nu aveau niciun contrat prin care să vândă ceva în spital. Când a apărut legea în 2016 eu am demarat cesiunea părţilor mele sociale. Nu puteam să fiu şi şef de secţie şi să am şi părţi sociale la spitalul privat”, a explicat Lazăr Fulger pentru Express de Banat.

În acelaşi timp, acesta a declarat că nu va contesta decizia.

„Nu vreau să atac această decizie. Ce obţin dacă o atac? Pot să o atac şi să o lungesc ani la rând. După ce plec din spital, după şase luni de zile nu îşi mai aduce nimeni aminte că am existat. Că am adus robot la Timişoara, că am adus chirurghia laparoscopică, că de 30 de ani am făcut tot felul de operaţii în premieră la Timişoara, că am reprezentat Timişoara la congrese internaţionale, că am fost unul dintre puţinii membri în bordul unei societăţi internaţionale europene. Credeţi că mai contează asta? Cine o să-şi mai aducă aminte de mine?”, a încheiat medicul timişorean.

Sursa foto: Libertatea

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/