Un zâmbet de ziua lor! Copiii cărăşeni mai puţin favorizaţi de soartă au primit cadouri de la Asociaţia „Acasă în Banat”

Asociaţia „Acasă în Banat” nu a uitat de copiii mai puţin privilegiaţi de soartă chiar ieri, de ziua lor. Aproape 60 de copii din comunele cărăşene Forotic şi Ciudanoviţa au primit cadouri, pentru un 1 Iunie care să le aducă un strop de bucurie.

Dis de dimineaţă, reprezentanţii şi voluntarii asoiaţiei au pornit, pe o ploaie mocănească, spre comunele Forotic şi Ciudanoviţa, pentru a-i intâlni pe copiii cărora le-au pregătit, cu multa migală, cadouri deosebite. Selecţia micuţilor s-a făcut cu ajutorul asistenţilor sociali din cele două comune. Cel mai impresionant caz a fost al unei familii cu 9 copii şi al 10-lea pe drum, fără posibilităţi financiare. „Întâlnirea cu ei şi cu familiile lor a fost emoţionantă şi dacă cei mai mulţi au rămas de-a dreptul fără cuvinte la vederea pachetelor, alţii cu greu s-au abţinut să nu sară în sus de bucurie. Si noi ne-am bucurat ca nişte copii când am văzut reacţiile lor. Am fost cutremuraţi de poveştile de viaţă ale unora dintre familii. În ciuda greutăţilor, am întâlnit copii bine crescuţi, politicoşi şi îngrijiţi. Le-am transmis tuturor că aceste pachete au în spatele lor multă muncă şi oameni inimoşi care au contribuit pentru ca această zi să fie posibilă. Pentru fiecare dintre copii am avut cadouri adaptate vârstei lor, de la jucării de bebeluşi pentru cel mai mic, în vârstă de nici 2 ani şi până la ceasuri de mână şi ghiozdane pentru cei de peste 14-16 ani”, a precizat Radu Trifan, preşedintele Asociaţiei „Acasă în Banat”.

Pe lângă cadourile materiale, reprezentanţii Asociaţiei s-au străduit să aducă şi un mesaj de speranţă şi solidaritate. Suma adunată a fost de 3.970 de lei, la care se adaugă diferite obiecte şi daruri adunate de la oameni inimoşi. De asemenea, au fost donate şi trei PC-uri complete unei familii cu şase copii din Ciudanoviţa, uneia cu nouă copii din Jitin şi unui copil căruia i-a ars casa din Jitin.