„Renii“ și „Îngerașii“ au făcut echipă cu Moș Crăciun

Cei mai mici componenți ai Academiei HC Adrian Petrea Reșița au participat în această săptămână, la Craiova, la un festival de minihandbal. Un festival al bucuriei celor mici, cu Moș Crăciun invitat special.

Organizat de FRH la Craiova, acest festival a atras în Bănie, la Centrul Multifuncțional, peste 400 de copii de la peste 30 de cluburi din Oltenia, Banat sau București, cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani. Printre aceștia s-au aflat și micuții elevi ai profesoarei Carmen Dumitru, de la Academia HC Adrian Petrea, reșițenii evoluând cu două echipe, „Îngerașii“ (copii născuți în 2007 și mai mici) și „Renii“ (copii născuți în 2005-2006). A fost distracție, voie bună, meciuri spectaculoase, una peste alta, o mare reușită. În sfârșit a fost înțeles scopul minihandbalului, unde nu trebuie pus accent pe rezultate și pe ierarhii, ci pe bucuria copiilor de a (se) juca. Toți copiii s-au simțit bine și s-au bucurat împreună de participarea la acest festival de amploare. Toți copiii au plecat acasă cu premii dulci și cu amintiri frumoase.

Au fost „reni“ sau „îngerași“: Vlad-Alexandru Mănescu, Radu-Constantin Jula, Victor-Rareș Curescu, Patrik-Andrei Dumitru, Rareș-Andrei Scurt, Dragoș Dăneasa, Andrei-Gabriel Glăvan, Alexandru-Nicolae Albu, Octavian-David Teculescu, Ian-Andrei Schinteie, Robert Back, Patrick Ionuț Hamat, Mihai Rădoi, Ianis Florin Osain, Joshua Ghiciu, Caius Constantin Bicioi.

Implicată total în acțiunile care îi au în prim-plan pe cei mici, Cerasela Mihaela Cojocariu, ca reprezentant al FRH, a avut cuvinte de laudă la adresa profesoarei Carmen Oana Dumitru, dar și a antrenorului cu portarii de la loturile naționale de junioare și cadete ale României, Ildiko Kerekes Barbu: „Mă bucur pentru că am avut șansa să le «descopăr» pe aceste doamne deosebite. Să băgați la cap numele acestor doamne antrenoare. Sunt sigură că vor face o treabă bună. Știți de ce? Iubesc copiii și nu vor să alerge după rezultate. Și da, sunt foarte, foarte bucuroasă pentru că președintele federației, Alexandru Dedu, a aprobat bani pentru a se plăti casa, masa și premiile pentru copiii prezenți la Festivalurile de MINIHANDBAL pe teren redus și fără rezultat. Când am auzit ce a aprobat am fost cel mai fericit om de pe acest pământ.“ Federația Română de Handbal a organizat în această perioadă cinci asemenea festivaluri, la Târgu Mureș, Medgidia, Vaslui, Plopeni și Craiova.