Cutremur de proporții după jaful legalizat din Caraș-Severin! Ștefănescu îl toarnă la Cotroceni pe Dan Ioan Popescu!

Social-democratul Nicolae Ștefănescu a renunțat la toate funcțiile deținute în PSD și se duce la președintele Klaus Iohannis pentru a-i turna pe toți cei care au transformat Caraș-Severinul într-un adevărat pol al sărăciei! Consilierul județean amenință cu dezvăluiri fabuloase, cu lucruri care nu s-au mai spus până acum și care, cel mai probabil, dacă se vor adeveri, vor trimite în negura pușcăriilor multe nume grele. Atât din județ, cât și de la București, din mai toate guvernările!

Ștefănescu s-a cam abonat la prima pagină a ziarelor cărășene și are toate șansele să deschidă chiar și publicațiile naționale dacă ține același ritm. După ce și-a anunțat candidatura ca independent pentru Primăria Reșița din Sediul PSD, la cea mai recentă ședință a Consiliului Județean a anunțat ceea ce Express de Banat dezvăluia în premieră. Și anume, că va renunța la orice funcție în PSD! Are și o explicație pentru gestul său: „Mi-am dat demisia pentru că s-au întâmplat în județul Caraș-Severin enorm de multe lucruri în afara legii. Cei pe care i-am trimis în Parlament au votat legi care nu corespund cu Constituția! Adică dau voie la furt. Ăsta e cel mai periculos furt. Furtul legalizat!”

Ceea ce a spus Ștefănescu nu pare a fi însă ceva nou, e ceva ce toată lumea gândește, numai că nu are pârghiile necesare să poată dovedi. Fostul prefect are însă dovezi! Cel puțin așa susține și i le va pune pe masă președintelui Iohannis. „A fost bine ca marmura să ajungă pe mâna lui Videanu? Este bine decât să o luăm noi. În legătură cu dărâmarea UCMR-ului, Chebuțiu și Buzăianu vreau să spun că sunt niște scule, niște marionete, în mâna altuia”, este convins Ștefănescu, care a rostit și un prim nume: Dan Ioan Popescu! Nimeni altul decât fostul ministru PSD al Economiei în perioada 2000-2004, în prezent prim-vicepreședinte al Partidului Conservator.

„Acest lucru îl voi spune personal președintelui României, căruia i-am cerut audiență, a continuat Ștefănescu. Audiența pe care i-am cerut-o este numai și numai spre binele  Reșiței, numai și numai spre binele județului Caraș-Severin și al României. Știți că în județul Caraș-Severin ajung deșeuri radioactive? Știți?! Asta am să-i spun președintelui! Știți cum s-a dărâmat CM Bocșa? Nu știți! Asta o să-i spun președintelui. Știți cum s-a dărâmat stațiunea Băile Herculane? Am să-i prezint toată situația domnului președinte. Știți cum s-a dărâmat Exploatarea Minieră Moldova Nouă? Știți cum a fost închisă Ciudanovița? Exploatarea de uraniu? Am să i-o spun tot președintelui. Știți cum s-a închis exploatarea de uraniu de la Sasca Montană? Asta o să-i spun președintelui.  Știți cum a fost dărâmat Oțelu Roșu, combinatul, și cine a promis că îl va reabilita? Știți ce s-a întâmplat cu Anina? Știți ce s-a întâmplat cu cărbunele, altul decât cel din Anina? Știți cum au fost dărâmate toate întreprinderile județene care funcționau până înainte de 1989? Am să-i spun totul președintelui. Eu o să mă duc cu documente!”

Banatul nu mai e al românilor!

Ștefănescu nu s-a oprit însă aici. A vorbit mai departe despre situația agriculturii și a terenurilor din Caraș-Severin, dar și despre prăbușirea turismului, dezvăluind al doilea nume pe care îl va turna președintelui Iohannis: „În Banat, 68,7 la sută din pământ nu mai aparține românilor! Știți cum s-a făcut dărâmarea turismului din Caraș-Severin?! Ați auzit de un celebru nume: Stoica Gruia! Știți cumva unde este patrimoniul fostelor CAP-uri? Știți cumva unde este patrimoniul fostelor SMA-uri? Știți cumva cum s-au aplicat legile fondului funciar? Știți cumva cum se fac concesiunile pentru pășuni? Am multe să-i spun domnului președinte, documentat până în dinți! Așa cum a declarat președintele: punct și de la capăt!”