„Remember Oravița”, un tribut adus orașului

explo 1000x200

Sâmbătă, 22 februarie 2014, Casa de Cultură „Mihai Eminescu” din Oravița a fost gazda unui spectacol de muzică folk, intitulat sugestiv „Remember Oravița”.

Ideea spectacolului a pornit de la membrii grupului „Ești din Oravița dacă…” de pe rețeaua de socializare Facebook, grup format la inițiativa domnului Cristian Iohan Ștefănescu. Și cum îi stă bine unui edil, primarul orașului Oravița, jr. Ursu Dumitru, a luat în serios discuțiile celor din grup, și în mai puțin de două săptămâni a reușit să organizeze acest spectacol.

Rezultatul? Vă las să citiți impresiile unuia dintre artizanii acestui spectacol: „Prezența la eveniment a fost peste așteptările mele… Publicul a fost minunat, cald și receptiv, conectat foarte bine la evoluțiile artiștilor. Eu, personal, m-am simțit extraordinar. Am avut plăcerea să-l reîntâlnesc pe Vasile Condraș, care este un monument muzical viu. M-am revăzut cu Cașalot după 25 de ani… Foarte interesant, parcă nimic nu s-a schimbat! Poate, un pic, volumul nostru și cantitatea de păr pe cap… Dar, în rest, nimic! Aceeași fervoare, aceeași plăcere de a cânta, același spirit rebel… Un om minunat! Le mulțumesc prietenilor Costel Dumitru Ursu și Sorin Chișărău că au reușit să dea viață acestui eveniment! Intenționat n-am adus în discuție funcțiile celor doi. Pentru că funcțiile sunt importante doar în măsura în care te ajută SĂ FACI ceva; altfel, funcția este un element neimportant, perisabil. Caracterul, însă, nu. Ei, acești oameni au dat dovadă de caracter și de iubire față de oraș. Pentru asta le mulțumesc! Spuneam că acest spectacol s-a vrut un tribut adus orașului. Cred că și-a îndeplinit scopul. Pe lângă numele consacrate deja au urcat pe scenă și tinerele speranțe ale Oraviței. Copiii păstoriți de dl. prof. Dumitru Boru mi-au umplut inima de bucurie, m-au făcut să cred într-un viitor cultural frumos al Oraviței. Poate că nu toți vor continua pe aceeași linie, important însă e că există o emulație, că se întâmplă ceva, că nu e totul mort, cum se plânge multă lume. Eu cred în viitorul cultural al orașului și iubesc trecutul lui!”, a declarat pentru Vocea Oraviței, Ilie Daniel.

SURSA: Vocea Oraviței

banner 970 x 250