Remedii la doi paşi pentru localnicii din Răcăşdia

Locuitorii comunei de pe Valea Carașului se pot bucura nu numai de serviciile medicale oferite chiar la ei acasă, lucru posibil atât prin dotarea dispensarului uman din localitate cu aparatură modernă, cât și datorită actului medical de calitate, ci și de oportunitatea achiziționării rapide a medicamentelor prescrise de către medic.

În 2018, primarul din Răcășdia a căutat să vină în sprijinul cetățenilor pe care-i conduce, mai exact în sprijinul sănătății acestora, amenajarea unui spațiu care să deservească segmentului farmaceutic reprezentând soluția ideală atât pentru medicul de familie din comună, cât și pentru localnici, aceștia din urmă nemaifiind nevoiți să își caute remediile în orașele din împrejurimi.

„Din 2018, de când s-a deschis, farmacia din Răcășdia are un mare impact nu doar asupra oamenilor de aici, ci asupra întregii zone. Foarte multă lume vine și îmi spune: «Dumnezeu să vă dea sănătate că nu mai facem două navete, până la gară, la Oravița, și până sus, în oraș, la farmacie». E un lucru foarte bun și pentru medicii din Sasca, Ciuchici, Berliște, Naidăș. Chiar mi-au spus medicii de acolo: «Domnule primar, ne-ați scutit și pe noi și pe oameni de toate».”, a relatat, pentru expressdebanat.ro, șeful administrației publice locale de pe Valea Carașului, Mirco Ilie Lechici.

Facrmacia este deschisă publicului în fiecare zi, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-16.00, exceptând zilele de weekend.