Vaccin antigripal gratuit doar cu rețetă! Dozele se ridică din farmacii

Doza de vaccin
untitled design set 970x90 px

Este prima toamnă în care românii din grupele de risc vor primi doze de vaccin antigripal doar pe bază de rețetă. Aceștia trebuie să își ridice serul de la farmacie. În plus, din acest sezon rece, sunt anumite categorii de persoane care primesc o reducere de 50% din costul vaccinului.

Românii care doresc să se vaccineze antigripal, inclusiv cei care au dreptul să se imunizeze gratuit, își vor ridica doza de la farmacie, pe baza unei rețete de la medicul de familie. În plus, pe lângă persoanele din grupele de risc care aveau până acum gratuitate, anumite categorii de persoane vor beneficia de o reducere de 50% din prețul dozelor de vaccin. Este primul sezon în care depozitele Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin sunt goale, instituția nemaifiind implicată în distribuirea dozelor de vaccin antigripal către medicii de familie.

Campania de vaccinare începe luni, 2 octombrie, dată de la care medicii de familie vor putea prescrie categoriilor la risc vaccinul gripal compensat integral sau parțial. Ministrul Alexandru Rafila a precizat că vaccinarea propriu-zisă se va face fie la medicul de familie, fie la farmaciile care sunt incluse în program.

publicitate ziar expresb 1000x100

De asemenea, categoriile de persoane care beneficiază de compensare de 50% sunt:

  • pentru vaccinarea împotriva gripei – persoane cu vârsta cuprinsă între 45 și 64 de ani inclusiv, fără boli cronice;
  • pentru vaccinarea împotriva infecției cu HPV – femei cu vârsta între 19 și 45 de ani inclusiv.
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/