Cum se prezintă secțiile Spitalului Județean de Urgență Reșița? „Ce are Timișoara avem și noi”

Care dintre secțiile spitalului din Reșița se prezintă cel mai bine? Managerul Waldemar Murgu vorbește despre dotări și medici la nivelul clinicii universitare din Timișoara, noi săli de operație, dar și despre planuri vitale de viitor!

Managerul spitalului Județean de Urgență Reșița, Waldemar Murgu, dezvăluie ce îmbunătățiri s-au făcut în spital. „Medicii sunt de top”, spune acesta, astfel că, atunci când vorbim despre îmbunătățiri, ne referim strict la dotări și secții. „Urologia, de exemplu, are dotări la nivelul clinicii universitare din Timișoara. Are și medici de același rang. Am înființat o nouă sală de operații, tocmai pentru a asigura condiții operatorii și mai bune. Pentru că avem foarte multă aparatură de ultimă generație, domnul doctor Beg, șeful de secție, a venit și a propus să facem ceva. Sincer, cu mari eforturi am reușit să facem sala”.

Waldemar Murgu mai dezvăluie pentru expressdebanat.ro faptul că, pe lângă noua sală de operații, se pregătește următoarea. Va fi dotată la nivelul sălilor din Timișoara sau chiar mai bine.

leader board 728 x 90 px

Întrebat fiind despre pacienții care sunt transferați din spitalul reșițean la Timișoara pentru că doctorii de aici nu au cu ce practica, managerul declară că secția de Urologie este printre primele care nu trimit pe nimeni la Timișoara. Chirurgia, la fel! „Oamenii trebuie să înțeleagă faptul că în Reșița se face un act medical de calitate”.

Conform statisticilor, mai rău stăm la secțiile unde se tratează pacienți cu traume multiple. „Politraumă! Este greu… aparatură avem; ce are Timișoara avem și noi”. La capitolul lipsuri, pe prima poziție este un neurochirurg, care este foarte important, recunoaște Waldemar Murgu.

În ciuda dificultăților întâmpinate, managerul spitalului împreună cu doamna director, doamna Moroșoi, încearcă totuși să facă unul sau două saloane de politraumă. Viața pacientului în timpul unui transfer cu elicopterul de la Spitalului Județean de Urgență Reșița la un spital din Timișoara este critică. Aparatura și un medic neurochirurg sunt obiective vitale de atins în viitorul cât mai apropiat. Calitatea actului medical se vrea a fi mai bună în situația în care viața pacienților este pusă în pericol, chiar în timpul unui transfer.