Relaţie nefirească între senatorul Marcel Vela şi ministrul Lia Olguţa Vasilescu!

Se împlinesc 11 luni de când senatorul liberal Marcel Vela şi ministrul social-democrat Lia Olguţa Vasilescu au pus bazele unei relaţii devenită anormală, căreia pesedista nu vrea să-i pună capăt!  

Primul pas l-a făcut Marcel Vela, la începutul lunii septembrie a anului trecut. În data de 12 septembrie 2017, senatorul făcea o interpelare în Parlament, adresată ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu.

Amintind că, în perioada când era primar al Caransebeşului, a încercat deschiderea în municipiu a unui punct de lucru al Casei de Pensii, dar demersurile sale au fost tratate cu dezinteres din partea Ministerului Muncii, Marcel Vela preciza în preambulul interpelării că primeşte în continuare „plângeri din partea pensionarilor din Caransebeş, pe care îi reprezint acum în Parlament, iar unii dintre ei vor să intre în greva foamei şi să protesteze în acest mod în faţa Primăriei Caransebeş“.

După ce argumenta că pensionarii din zonă, pentru a evita drumurile lungi şi costisitoare la Reşiţa, au mare nevoie de un punct de lucru al Casei de Pensii în municipiu, senatorul Marcel Vela îşi încheia interpelarea adresând două întrebări ministrului Muncii.

„Când se poate deschide un punct de lucru în Caransebeş, şi nu mă refer la unul provizoriu şi cu program redus, ci un oficiu permanent care să fie la dispoziţia cetăţenilor, cu un program normal de lucru, mai ales că în zona Caransebeş şi în estul judeţului locuiesc peste 50% din cetăţenii care au nevoie de acest oficiu?

Având în vedere faptul că Primăria Caransebeş pune la dispoziţie spaţiul necesar, şi anticipând răspunsul dvs. legat de lipsa personalului şi a structurii necesare pentru acest oficiu nou, vă rog să precizaţi ce altă soluţie imediată aveţi în vedere pentru rezolvarea acestei situaţii care se poate solda cu greva foamei şi alte forme de protest?“, a întrebat Marcel Vela.

Lia Olguţa Vasilescu i-a răspuns lui Vela în 30 septembrie 2017, ministrul Muncii precizând în scris că a „solicitat punct de vedere Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin cu privire la necesitatea înfiinţării unui punct de lucru, în funcţie de complexitatea sarcinilor, de întinderea şi organizarea administrativă a judeţului. Astfel, se va realiza o analiză cu privire la oportunitatea înfiinţării unui punct de lucru în Caransebeş, în funcţie de resursele financiare, materiale şi umane, pe care o veţi primi în momentul respectiv“. Un răspuns aparent prompt, dar care în realitate nu răspundea niciuneia din întrebările formulate de Vela! Lia Olguţa Vasilescu cerea, de fapt, timp să aprofundeze problema, sub acest pretext bifând interpelarea ca rezolvată! Tipic rezolvării problemelor în guvernarea PSD…

L-am întrebat zilele trecute, deci în august 2018, pe Marcel Vela dacă a primit analiza promisă în septembrie 2017 de către Lia Olguţa Vasilescu. Aşa cum anticipam, senatorul a răspuns că nu. „Dacă aşa greu se face o analiză, nici nu prea mai am speranţe. Dar mai am răbdare până în… douăzeci-douăzeci“, îi transmite Vela, prin intermediul Express de Banat, doamnei ministru Lia Olguţa Vasilescu. Pentru decodificarea mesajului, aceasta o poate interpela cu încredere pe Viorica Vasilica Dăncilă, mintea limpede a Guvernului României.