Curățenie la școala părăsită, devenită toaletă publică. Primăria îi promite geamuri și gratii

Primarul municipiului Caransebeş i-a pus la treabă pe angajaţii de la salubritate şi s-a făcut curăţenie la fost Școală Generală nr. 7 din municipiul de pe Timiş şi Sebeş. Urmează înlocuirea geamurilor distruse şi montarea de grilaje de protecţie la geamurile de la parterul clădirii.

Felix Borcean a descoperit dezastrul de la fosta şcoală, clădire care aparţine Primăriei Caransebeş, după o acţiune pe timp de noapte alături de lucrătorii de la Poliţia Locală şi Poliţia Naţională. Cum uşa de la clădire a fost distrusă şi geamurile sparte, era uşor ca locul să fie folosit de diverşi indivizi, care se aciuiau în zonă. La controlul poliţiştilor au fost depistaţi tineri care consumau etnobotanice şi care au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru explicaţii.

CITEȘTE ȘI: Dezastru în cartierul Nord din Caransebeş! Primarul Borcean continuă vizitele la ceas de seară

„În prima fază s-a făcut curăţenie în acest spaţiu care era folosit drept toaletă publică de anumiţi indivizi. Imediat angajaţii de la Transal Urbis au intrat la parterul şcolii şi au făcut curăţenie. Noi, prin Serviciul Public de Întreţinere şi Reparaţii, o să securizăm parterul, în sensul de a pune gratii la geamuri şi securizarea uşii, dar să vedem dacă se mai poate repara pentru că este uşă de termopan sau o schimbăm şi pe aceasta”, ne-a precizat primarul municipiului Caransebeş.

Felix Borcean a dorit să precizeze că nu Primăria a lăsat o şcoală, o instituţie să se degradeze, ci pur şi simplu scăderea numărului de elevi a dus la comasarea şcolii cu Colegiul Naţional „CD Loga”.

„Şi la momentul când funcţiona era o structură a liceului la vremea aceea, dar scăderea dramatică a populaţiei şcolare a dus la decizia Inspectoratului Şcolar de a comasa elevii de la generală nr. 7, astfel că şcoala a rămas oarecum părăsită, cu excepţia etajului care este folosit de Facultatea de Teologie şi este întreţinut, dar parterul şcolii trebuie să rămână în condiţii decente pentru că acolo este şi o secţie de votare şi trebuie întreţinută”, a mai precizat primarul Borcean.