Regiunea Vest, prima din țară cu un Program Operațional Regional propriu trimis la CE

adr vest
explo 1000x200

Moment istoric pentru România. Regiunea Vest devine prima din România cu un Program Operațional Regional propriu, avizat de Guvern și trimis la Comisia Europeană. Programul pentru exercițiul financiar 2021-2027 a fost pregătit de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în premieră în calitate de autoritate de management.

„Pot să spun că e un moment istoric pentru noi și pentru România, în acest proces de descentralizare, pentru că, pentru prima dată în România, un plan de dezvoltare și o strategie regională sunt dublate de o resursă de finanțare pe măsura ambițiilor noastre la nivelul regiunii Vest.”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Negocierile pentru Programul Operațional Regional 2021-2027 se vor purta direct între ADR Vest și Comisia Europeană.

„Se vor putea optimiza foarte mult procesele de relaționare cu beneficiarii, se vor putea simplifica documentațiile și modul în care interacționăm, vom putea urgenta timpii de reacție față de solicitările beneficiarilor, vom digitaliza foarte mult procesele și, nu în ultimul rând, vom putea să adaptăm mai bine proiectele la nevoile regiunii. Sper că această schimbare va fi dublată și de faptul că, în limbajul comun, nu vom mai vorbi de cheltuirea banilor europeni, ci de investirea lor.”, a mai spus Sorin Maxim.

Comisia Europeană este așteptată să aprobe Programul Operațional Regional 2021-2027 al Regiunii Vest în luna iulie. Până la lansare, ADR Vest continuă pregătirea ghidurilor de finanțare și consultările publice cu potențialii beneficiari.

banner 970 x 250