Regiunea carboniferă Gorj, subiect de discuție pentru antreprenorii și autoritățile locale, la inițiativa CCIAT

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Camera de Comerț și Industrie Gorj organizează un webinar la sediul CCI Gorj din Târgu Jiu, care își propune să implice cât mai multe firme, patronate, autorități locale și ONG-uri într-un exercițiu imaginativ de soluții pentru transformarea zonei carbonfere Gorj într-o regiune prosperă și cu poluare diminuată, în viitor.

Webinarul se desfășoară miercuri, 9 decembrie, de la ora 9.00, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Gorj, din Târgu Jiu. La webinar sunt invitați persoane din administrații publice, asociații profesionale, firme, patronate și sindicate, organizații neguvernamentale, interesate să găsească soluții pentru dezvoltarea economică a zonei, ținând cont de un mediu cât mai puțin poluant.

Webinarul are loc după următorul program:

leader board 728 x 90 px

9.00 – 9.30​ – Scurtă prezentare a proiectului
9.30 – 9.45​ – Introducere workshop / Zoom și Miro
9.45 – 10.00​ – Situația actuală în regiunea carboniferă Gorj
10.00 – 10.45​ – Exercițiu de simulare – regiunea Gorj în anul 2050
10.45 – 11.00​ – Pauză de cafea
11.00 – 11.30​ – Viziunea comună asupra viitorului regiunii Gorj
11.30 – 12.00 – ​Discuții libere

Moderatori ai evenimentului sunt Cristina Bădulescu, coordonator al proiectului din partea CCIA Timiș și Dan Dobre, reprezentant Bankwatch Romania.

Acțiune face parte dintr-un proiect de finanțare europeană (REBOOST – A Boost for Rural Lignite Regions) care are ca obiectiv revigorarea economică a regiunilor carbonifere. Proiectul vizează trei mari regiuni carbonifere din Europa – Lusatia în Germania, Marea Polonie de Est în Polonia și Gorj în România. Acolo unde este posibil, proiectul va sprijini implementarea soluțiilor de dezvoltare.

Informații suplimentare se pot solicita la numărul de telefon 0721.896.961 sau prin e-mail: cbadulescu@cciat.ro.