Regele Mihai vine la Reșița pentru locomotive

Că la Reșița a fost fabricată prima locomotivă cu abur din România știe toată lumea, însă Muzeul de Locomotive pare să fie dat uitării. Un evenimet important ce va avea loc pe data de 16 septembrie va îndrepta toate reflectoarele spre cele 16 locomotive din oraș.

Se împlinesc 140 de ani de când prima locomotivă cu abur a ieșit pe porțile uzinei din Reșița, fiind totodată o premieră românească. Evenimentul va fi rememorat în acest an, pe data de 16 septembrie, ocazie cu care va fi inaugurat cel mai mare muzeu tehnic în aer liber din Europa, Muzeul de Locomotive cu Abur Reșița.

Printre reprezentanţi au autorităţilor locale şi judeţene din Caraș-Severin, invitat de onoare este Steve Ausnit, fiul proprietarului uzinelor reșițene din perioada interbelică, Max Ausnit, şi presedinte de onoare al fundației Uzinele de Fier și Domeniile Reșița. Mai mult decât atât, circulă zvonuri cum că însuși Regele Mihai ar participa la acest eveniment cu răsunet în întreaga Europă. Invitații sunt așteptați în Gara de Nord din Reșița, de unde vor face o scurtă călătorie cu vagonul restaurant al Trenului regal până la muzeu.

Angajații CFR au fost şi ei înștiințați că urmează să aibă loc un eveniment important, drept pentru care au pornit o acțiune de curățare a locomotivelor, mai exact au tăiat iarba ce crescuse printre șine. Astfel, zilele acestea întregul parc cu locomotive este supus unui proces de reamenajare, special pentru acțiunea de peste două săptămâni.

Comments

  1. […] și REGELE MIHAI VINE LA REȘIȚA PENTRU LOCOMOTIVE Related Articles Share About Author Anca […]

  2. Alexandru Negrea says:

    Ce inaugurare ?????? Aceasta a avut loc cu 40 de ani in urma .Evenimentul de dumineca are loc pentru a aniversa 140 de ani de la prima locomotiva fabricata in Romania si 40 de ani de la inaugurarea muzeului de locomotive de la Resita. Totul are loc sub numerotare ” 1-40-140 ”
    Am fi vrut sa aflam ,sa stim ,cui aparine acest bun de patrimoniu national ???????
    Poate se vine cu completari pertinente la aceasta intrebare.