Stepanescu le-a dat ţeapă hoţilor

Capacele de canal dispar de pe străzile oraşului cu o frecvenţă tot mai mare în ultima perioadă şi pun în pericol viaţa oamenilor. La centrele de colectare a fierului vechi pe un capac de canal se obţin bani frumoşi, astfel că tentaţia e mare.

Pentru a combate furtul, Primăria Reşiţa nu a pus câte un jandarm sau poliţist local la fiecare canal, ci s-au astupat canalele cu capace din compozit. Hoţii încă nu s-au prins şi le fură şi pe acestea, dar fără folos, pentru că nu le cumpără nimeni. Edilul municipiului de pe Bârzava va susține într-o ședință următoare a Consiliului Local un proiect pentru măsuri drastice împotriva celor care sustrag capace de canal, cât și pentru cei care colectează, cel puţin la fel de vinovaţi ca şi hoţii.
“Mai nou, am observat că, probabil din necunoaștere, au fost sustrase și câteva capace din material care nu prezintă interes pentru că acel compozit nu poate fi valorificat sau nu îl achiziționează nimeni. Voi suține un proiect pentru măsuri drastice împotriva acestora, pentru că și multe din firme lucrează de multe ori mână în mână cu răufăcătorii”, a precizat primarul Reșiței, Mihai Stepanescu.