Pompierii sting incendiile de vegetaţie fără apă!

Între două incendii de vegetaţie uscată, pompierii de la ISU “Semenic” nici nu apucă să-şi tragă sufletul. Telefonul sună continuu şi anunţă că ard păşunile şi pădurile Banatului de Munte.

Arderile de vegetaţie din judeţ par să nu se mai oprească. Aproape că nu e deal care să fi scăpat de flăcările furioase, iar pompierii lucrează 24 de ore din 24. Astăzi, spre exemplu, oamenii din Doman au sunat de vreo trei ori la ISU “Semenic” şi au cerut ajutor. Ultimul focar s-a extins cu viteză şi a pus ȋn pericol gospodăriile oamenilor. Din fericire, pompierii au intervenit la timp şi s-au evitat pagubele.

Zona unde s-a aprins focul este una greu accesibilă, iar pompierii nu au putut interveni cu autospecialele din dotare. Aceştia au folosit pliciuri şi lopeţi pentru a stinge flăcările ȋntinse pe aproximativ patru hectare. Întreaga acţiune a durat aproape două ore, iar alături de pompieri au participat şi oamenii din sat. Cauza incendiului este deocamdată incertă. Nu se ştie dacă a fost un foc aprins de localnici sau a fost cauzat de fenomene termice.