Regele Mihai a scris istorie și la Caransebeș. De două ori! [VIDEO]

Caransebeșenii au avut onoarea de a-l avea ca oaspete pe Majestatea Sa Regele Mihai în urmă cu 20 de ani, la invitația primarului PNȚCD de la acea vreme, Ioan Mura și a președintelui organizației locale, Alexandru Stănescu.

Peste de 2.000 de caransebeșeni au aclamat numele Regelui în Centrul Civic al municipiului, ne-a precizat viceprimarul de atunci, Ion Gheorghe Ștefan. „L-am întâmpinat pe Majestatea Sa Regele Mihai la intrarea în Caransebeș dinspre Hațeg, conform tradiției, cu pâine și sare, apoi l-am însoțit până în centrul orașului, unde în fața Casei de Cultură i-am acordat simbolic cheia orașului. De la tribuna amplasată în fața Casei de Cultură, Majestatea Sa a regretat pierderea lui Corneliu Coposu, un prieten personal al Majestății care s-a stins la 1995, cu doi ani înainte ca Regele Mihai să vină în țară și la Caransebeș. Un om atât de simplu care a mulțumit de la tribună tuturor oamenilor care l-au primit călduros. L-am invitat la finalul discursului pe Regele Mihai să scrie în cartea de onoare a orașului pentru ca acea zi să rămână în istoria Caransebeșului”, ne-a declarat viceprimarul de atunci, Ion Gheorghe Ștefan, care a mai menționat că de la Caransebeș Regele Mihai, alături de Regina Ana, au plecat spre București.

La microfon a spus câteva cuvinte și Episcopul de atunci, Laurențiu Streza, actualul Mitropolit al Ardealului, care a ținut să menționeze că bucuria caransebeșenilor era extinsă în întreg județul Caraș-Severin și întreaga Eparhie a Caransebeșului.

În acel an 1997, Regele Mihai I al României primește pașaport românesc!

După înfrângerea lui Ion Iliescu la alegerile prezidenţiale, președintele Emil Constantinescu i-a reactivat Regelui Mihai cetățenia română și i-a permis să își reviziteze țara când dorește el.

Majestatea Sa mai vizitează municipiul Caransebeș în 31 decembrie 2008, la invitația primarului Ion Marcel Vela, care acum scrie pe pagina sa de Facebook: „Respect, Majestate! Mă onorează faptul că am avut cinstea şi bucuria să mă întâlnesc cu Majestatea Sa, Regele Mihai I, în ziua de 31 decembrie 2008, când a poposit în Caransebeş, spunându-mi că a dorit ca în ultima zi din an să rămână acolo, seara de Anul Nou petrecând-o la Săvârşin. L-am însoţit în Centrul Civic, i-am arătat vestigiile istorice, a admirat noua catedrală. M-a ascultat cu atenţie, iar faţa i se însenina la fiecare detaliu ce îi amintea de prezenţa Casei Regale în Caransebeş. Îmi amintesc cu drag despre omul care a condus România în cea mai delicată perioadă a existenţei sale. Prea multe cuvinte despre Majestatea Sa sunt de prisos în acest moment trist, dar istoria reală sper să îi acorde locul cuvenit. Să ne închinăm cu respect celui care a fost ultimul rege al României: Mihai I. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, scrie senatorul Ion Marcel Vela.