Hoțul strigă hoțul?! Romeo Dunca se vrea stăpân pe Muntele Mic, de unul singur!

Mihai Mărălescu a replicat dur după ce omul de afaceri Romeo Dunca a declarat război Primăriei Turnu Ruieni. Investitorul, iubitor de munte, a declarat pe pagina sa de Facebook că are parte doar de hoți și profitori, făcând referire la primarul comunei cărășene, care nu-i aprobă un act important, fără de care nu poate obţine autorizarea funcţionării noului telescaun de pe Muntele Mic.

„Primăria Turnu Ruieni, în loc de ajutor pentru a putea beneficia de investiţie, m-a șantajat în mod ordinar, ca tâlharii la drumul mare. Îmi dau hârtia dacă schimb datele de fond ale contractului în baza căruia am construit. Niște escroci!!! Și proști pe deasupra dacă își închipuie că, cu astfel de șantaje ordinare, o să mă convingă să fac vreun compromis. De frică să pierd bani, speră să le accept condiţiile penale și nerușinate!”, spune Romeo Dunca.

Nimeni altcineva pe Muntele Mic!

În replică, primarul comunei Turnu Ruieni,  Mihai Mărălescu, spune că în toată această ecuație Romeo Dunca este hoțul, care vrea să acapareze tot Muntele Mic. Reprezentanții administrației publice locale ar fi luați de proști prin punerea unor clauze contractuale în urma cărora omul de afaceri s-ar alege cu foarte mult teren luat mai pe degeaba. Și, mai mult, ar obliga alți proprietari de pensiuni să renunțe la investițiile lor din apropierea domeniului pe care Dunca dorește să-l dobândească!

„El are semnat un contract în 2013 cu fostul primar al comunei Turnu Ruieni, în baza căruia ar fi trebui să plătească redevență Primăriei, bani care nu i-a plătit până acum, deși erau foarte puțini. Noi nu suntem împotriva contractului, ba din contră, noi vrem să respecte obiectul contractului, nu să mai vină cu solicitarea unui alt act adițional prin care cere mai mult teren la un preț de 0,15 cenți pe metrul pătrat. El la noi a avut terenul de sub doi stâlpi și stația de jos. Acum el vrea și terenul de sub alți 10 stâlpi și stația de sus, câștigată de noi prin proces de la Primăria Zăvoi. Și am convenit semnarea unui act adițional la un alt preț. Pentru 0,15 cenți spuneți-mi mie cine nu ar vrea să cumpere teren pe Muntele Mic?!”, spune primarul Mihai Mărălescu.

Condițiile lui Dunca

Punctual, Mărălescu răspunde la acuzația de șantaj, spunând că Dunca vrea totul pentru el în detrimentul celorlalți proprietari. „Vă transmit contractul propus de Primărie și trimis în ziua de 5 decembrie 2017 d-lui. Romeo Dunca prin care acuză că dorim să schimbăm elementele de fond din contractul deja semnat în 2013. Propunem 50 de ha, care vor fi suficiente pentru 6 pârtii de schi plus tot ceea ce înseamnă anexe, doar pe durata sezonului de iarnă, fără a afecta pășunatul pe timp de vară. Împărțirea rezultatelor financiare va fi în felul următor: din profitul anual net 15% va reveni Primăriei Turnu Ruieni, dar nu mai puțin de 10.000 de euro. Conform legii, asocierea în participațiune se face în procent și nu cu o sumă fixă. La ce investiție anunță Dunca, de 5 milioane de euro, nu cred ca 10.000 euro înseamnă mult pentru administrație, care cu acești bani va putea reinvesti în utilități pentru această zonă muntoasă. Mai mult, ne-am inspirat cu 15 % din profit din contractul lui Dunca cu Primăria Zăvoi, în baza căruia omul de afaceri va aloca la final de an 17 % din profit Primăriei din Zăvoi”, explică primarul Mihai Mărălescu.

Edilul comunei Turnu Ruieni a precizat totodată pentru expressdebanat.ro că nu vrea ca Dunca să aibă exclusivitate sau monopol pe munte: „În contract se stipulează unele articole, prin care Dunca dorește ca la finalul investiției Primăria și Consiliul Local să asigure personal pentru paza obiectivelor și să doteze obiectivele cu instalații de supraveghere. Cum poate Primăria să facă acest lucru?! Din ce bani?! Ce alte pensiuni, care au investit în Muntele Mic au venit cu asemenea propuneri?! De asemenea, în contract Dunca vrea ca odată cu finalizarea investiției Primăria să nu mai acorde autorizație de construcție altor investitori care doresc să construiască mai aproape de 100 de metri de investiția lui! Și, mai mult, Primăria nu are voie să se mai asocieze cu altcineva, după această asociere cu Dunca”.

A oprit investiția, încep procesele!

Pe de altă parte, Romeo Duca spune că va pune telescaunul în conservare și că va da în judecată Primăria pentru nerespectarea contractului. „De mâine începem conservarea instalaţiei, o să punem și cablu pe role și ne vedem după proces. Din păcate sunt de vină toţi, chiar dacă unora le este rușine de ce face primarul lor. A nu te implica, a nu lua atitudine este la fel de grav ca și când tu ai fi vinovat de răul făcut. Share-uiţi postarea să vadă toată ţara să nu-și piardă și alţii banii și timpul investind în judeţul Caraș-Severin!”, mai scris revoltat Romeo Dunca pe Facebook.