S-a schimbat schimbarea! Ieftiniri supraestimate la Caransebeş!

După ce primarul Felix Borcean anunța, în urmă cu câteva săptămâni, că de la începutul anului viitor tariful gunoiului se va reduce de la 15 lei la cetățenii de la case și 13 lei la cei de la blocuri la prețul unic de 9,2 lei, în urma unor calcule făcute cu directorul Transal Urbis, acum prețul final a fost ridicat la 10,53 lei.

Conform directorului Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu, în Adunarea Generală a firmei s-a votat un preț care să ajute societatea comercială să nu meargă pe minus.

„Noi am făcut public contractul semnat cu firma care a câștigat licitația pentru zona 1 – Caransebeș, Reșița și comunele aparținătoare. Prețul este de 9,2 lei de persoană, însă va intra în vigoare atunci când se va deschide deponeul de la Lucac. Până atunci, noi transportăm gunoiul la Drobeta-Turnu Severin și la Oradea când este un weekend plin și, pentru această activitate, prețul stabilit și aprobat în unanimitate, inclusiv de cei doi consilieri social-democrați, este de 10,53 de lei”, ne-a declarat Ovidiu Chimigeriu, directorul Transal Urbis. Acesta a mai specificat că tariful unic pentru cetățeni va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

În momentul deschiderii deponeului de la Lupac, care, după părerea directorului Transal, nu se va întâmpla până la jumătatea anului viitor, se va întruni din nou AGA pentru a stabili dacă se poate reduce tariful la 9,2 lei. Și asta pentru că prețul a fost impus Primăriei Caransebeș de firma care a câștigat licitația, însă Primăria are contract cu societatea Transal Urbis, pentru colectarea și gestionarea deșeurilor.